Restavracija “Trije izviri” danes zapira svoja vrata. Vzrok je menda pomanjkanje delovne sile

Po tem, ko so v sredini meseca julija 2015 na novo odprli pred tem več kot desetletje in pol zaprto restavracijo “Trije izviri”, se ta znova poslavlja. Z današnjim dnem namreč restavracija ponovno zapira svoja vrata.

V sredini meseca julija 2015 so, tokrat Madžari, ki so objekt nekdanje istoimenske restavracije kupili od banke, ki je le-tega zasegla prejšnjemu lastniku zaradi nakopičenih dolgov, to restavracijo po več kot desetletju in pol, ponovno odprli. Pred tem so jo seveda precej temeljito obnovili, Lendavčani pa smo upali, da so pred objektom in samo ponudbo v njem svetli časi, saj je restavracija že veliko pred prelomom tisočletja bila znana daleč naokoli.

Je vzrok pomanjkanje delovne sile?

Po več kot letu in pol pa, kot kaže, restavracija znova zapira svoja vrata. Zadnji marčevski dan so namreč lastniki svoje sledilce na spletnem družabnem omrežju Facebook obvestili: “Zahvaljujemo se vsem Vam, ki ste uživali v naših kosilih bodisi med tednom ali vikendom. Iskrena hvala tudi vsem, ki ste svoja družinska slavja ali poslovna kosila preživeli pri nas. Pomanjkanje delovne sile nas je žal pripeljalo do tega, da bomo 3. aprila 2017 zaprli naša vrata. V bodoče Vas pričakujemo v Novi na Madžarskem, kjer imamo družinsko podjetje Csicsergő Szabadidőközpont. Vabljeni, da pri nas praznujete poroko, družinsko slavje ali poslovni dogodek.  Želimo si, da boste lahko kmalu spet obiskali restavracijo Trije Izviri z novo ekipo, novim lastnikom in v prenovljeni obliki.”

Predstavniki restavracije so sicer na nezmožnost pridobitve delovne sile enkrat že opozarjali. “Vse dosedanje razpise smo imeli objavljene na Zavodu za zaposlovanje in na naših straneh. Kandidati, ki po mnenju Zavoda izpolnjujejo razpisane pogoje, se večinoma ne oglasijo na razgovoru za delovno mesto čeprav so ti obvezni. Ostali kandidati, ki pa pridejo samo po potrdilo za knjižico, niso zainteresirani in prilagodljivi za delo, ter so dolgotrajno brezposelni. Do sedaj smo vsakemu kandidatu oz. osebi, ki se je oglasila na razpisano delovno mesto, dali priložnost za razgovor in za delo.”

 • Tilen Firman

  Pomanjkanje delovne sile ?
  Živim 30 metrov naprej od restavracije, konstantno in vedno prazno.
  Prej bo pomanjkanje strank. 🙂

 • peter

  Tipična lendavska zgodba. Nas pa napajajo, da je v mestu 100.000 turistov letno in da smo tretja najbolj obiskana turistična destinacija v Sloveniji! Tretja najbolj obiskana, kaj pa, verjetno po Ljubljani in Bledu in pred Portorožem.

  • nebodigatreba

   Ponudba na psu, o kvaliteti se pa niti pogovarjali ne bomo! Kaj mislijo, da je tu Madžarska , ali kaj?

 • OraEtLabora

  Če je solidna ponudba (dobro razmerje med ceno in okusom), je praviloma tudi dovolj gostov.
  Poglejte npr. restavracijo pri Tušu. Ali pa odkar so že nekaj čas nazaj “prenovili” Taverno v Lipi … pa še bi lahko našteval.

  Osebno sem bil samo dvakrat, s ponudbo me več niso pritegnili.