Relacija Vučja vas – Turnišče na Pomurski avtocesti bo prenovljena

6. julija namerava Dars začeti prenavljati pomursko avtocesto med Vučjo vasjo in Turniščem. Dela so predvidena poleti in jeseni, ob tem pa ni pričakovati večjih zastojev, bodo pa zaradi del zapore priključkov. Spomnimo: Pomurska avtocesta je bila odprta leta 2008.
Tako kot vsako leto, bo tudi letos DARS opravil nemalo infrastrukturnih posegov na slovenskem avtocestnem križu. Predvidoma 6. julija bo stekla obnova nekaj več kot 11 kilometrov vozišča in objektov na obeh polovicah pomurske avtoceste med Vučjo vasjo in Turniščem. Promet bo urejen dvosmerno po polovici avtoceste. Večjih zastojev na Darsu ne pričakujejo. Izvajalca del, vrednih 12,59 milijona evrov, sta družbi Pomgrad in VOC Celje, so za Slovensko tiskovno agencijo pojasnili na Darsu.

In na katere relacije natančneje se nanaša obnova? Sv. Jurij ob Ščavnici – Vučja vas, Lipovci – Turnišče in Vučja vas – Murska Sobota in Murska Sobota-Lipovci. Na relaciji Lipovci – Turnišče je že bil izveden sistem vodenja in nadzora prometa, in sicer pri počivališču Dolinsko.