Rekonstrukcija lokalnih cest: Stroji včeraj zabrneli na Zataku

Občina Lendava že od leta 2018 prenavlja in rekonstruira lokalne ceste v naselju Čentiba, nadaljevanje del pa se je odvilo že leta 2020. Občina Lendava je novembra 2021 objavila novo javno naročilo, ki zajema rekonstrukcijo in sanacijo preostalih lokalnih cest v Čentibi, ki so v slabšem oz. slabem stanju. Stroji so tako včeraj zabrneli na Zataku.
Krajani Čentibe so že dlje časa opozarjali na neustrezno obnovo posameznih odsekov cest, nekateri so, po njihovem mnenju ponekod bili celo nevarni za udeležence v prometu. Prve sanacije so se odvijale v letu 2018 in nadaljevale v letu 2020, včeraj pa so stroji zabrneli še na Zataku. Cestna infrastruktura v Čentibi je že več let klicala po prenovi, še najbolj pa del na griču Madžardiak, ki je sedaj urejena, tam pa se je izvedel tudi manjkajoči del fekalne kanalizacije.

Sanacija in rekonstrukcija lokalnih cest v Čentibi je v zadnjem javnem naročilu obsegala zaselke Madžardiák (430m), Zatak (1.207m), Mali breg (390m), Süč (430m) ter Glavno ulico (190m). Od navedenih so pristojni rešili Madžardiák ter Glavno ulico, včeraj pa je na svoj račun prišel zaselek Zatak. Na Zataku bodo tako urejeni hidranti, sanirano bo vozišče in razširjen bo most, v drugi fazi pa bo sledila ureditev kolesarske steze, izvedena pa bo tudi sanacija javne razsvetljave.

Rekonstrukcijo cest izvaja lendavsko gradbeno podjetje Legartis, pogodbo pa sta bivši župan Občine Lendava Janez Magyar ter direktor podjetja Legartis Matjaž Hozjan podpisala 28.4.2022 v veliki sejni sobi mestne hiše. Zaključek del, katerih pogodbena vrednost znaša 836.485,51 evrov z DDV, je predviden do konca leta 2022. “Zaradi rekonstrukcije bo v času gradnje na občinski cesti med 6. in 17. uro začasna popolna zapora ceste. Po končanem delovniku se bo zapora odstranila oz. po potrebi izvedla polovična zapora. Obvoz bo urejen in primerno označen. Vse uporabnike ceste pozivamo k strpni vožnji in upoštevanju cestno prometnih predpisov,” pa sporočajo iz Občine Lendava.