Regionalni klub IPA za Pomurje obeležil 25. obletnico

V Nedelici v gostišču Pri studencu je največje mednarodno združenje policistov na svetu (IPA) za Pomurje obeležilo svojo 25. obletnico delovanja. Ta regionalni klub danes šteje nekaj manj kot 470 članov, sicer pa jih ima krovna organizacija IPA po svetu več kot 300.000.
Regionalni klub IPA za Pomurje je v dvorani gostišča Pri studencu minuli četrtek obeležil svojo 25. obletnico delovanja. Regionalni klub IPA za Pomurje je bil ustanovljen 20.2.1993, danes pa je vanj včlanjenih nekaj manj kot 470 članov, policistov, pravosodnih policistov in carinikov s policijskimi pooblastili. Proslave so se udeležile tudi delegacije sosednjih, tujih in domačih regionalnih klubov ter stanovskih organizacij.

Glede na število članov gre v slovenskem prostoru za srednje velik regionalni klub in klub, ki je zelo bogat po prireditvah. “Naša dejavnost temelji na poklicnem prijateljstvu, vzajemnosti in solidarnosti.  Zahvaljujoč prejšnjim vodstvom, smo se razvili v moderen in aktiven klub. Pôti, ki je bila začrtana od ustanovitve naprej, poskušamo slediti tudi danes in upamo, da nam bo to uspevalo čim bolje,” je bilo moč slišati v pozdravnem govoru trenutnega predsednika, Manfreda Kepeja. Proslave v Nedelici se je udeležil tudi generalni sekretar IPA Slovenije, Istvan Lipnik.

Proslavo je popestril moški vokalni kvintet Aeternum ter gledališka skupina učencev OŠ Črenšovci, na proslavi pa so bila podeljena tudi posebna priznanja Regionalnega kluba IPA za Pomurje, za “Prispevek pri krepitvi ugleda in prepoznavnosti IPA Regionalnega kluba za Pomurje” dosedanjim predsednikom: Dušanu Mohorku, Milanu Horvatu, Dragu Ribašu in Tomislavu Habulinu. Priznanje je prejelo tudi  cestno podjetje Murska Sobota – Pomgrad, za pomoč pri krepitvi ugleda in prepoznavnosti IPA RK za Pomurje. Po proslavi je sledil družabni večer z glasbo in plesom.