Razširitev industrijske cone: Župan Magyar z direktorjem podjetja Legartis, Matjažem Hozjanom, vendarle podpisal pogodbo

Župan Občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan, direktor domačega gradbenega podjetja Legartis d.o.o., sta naposled, po napetostih okrog javnega naročila pred kratkim, včeraj v prostorih mestne hiše vendarle podpisala pogodbo za razširitev industrijsko poslovne cone v Lendavi.
Državna revizijska komisija za revizijo postopkov oddaje javnih naročil je, spomnimo, na podlagi zahtevka za revizijo v zvezi z Razširitvijo industrijsko poslovne cone v Lendavi, III. faza, ki ga je vložil ponudnik Legartis, lanskega decembra odločila, da ima Legartis prav, ko trdi, da ima ponudba ponudnika Pavčnik d.o.o., ki je posel takrat dobil, vrsto pomanjkljivosti. Občina Lendava je tako morala plačati 6.000 evrov stroškov postopka, posel pa je, po ponovnem odločanju na Občini, dobil Legartis. Pogodbo za pričetek del sta župan Občine Lendava Janez Magyar in Matjaž Hozjan podpisala včeraj.

Občina Lendava industrijsko cono ureja sproti, že več kot dvajset let, tokrat pa jo in sicer v tretji fazi ureditve, želeli dodatno razširiti. Vrednost del znaša 238.239,80 evrov z DDV, izvajalec del pa bo za ta denar izvedel gradnjo ceste in hodnika za pešce (v dolžini 232 m), meteorne kanalizacije (v dolžini 214 m), fekalne kanalizacije (v dolžini 141 m), vodovoda (v dolžini 222 m) in javne razsvetljave (v dolžini 230 m, 11 svetilk). Industrijska cona bo s tem dobila dodatno možnost širjenja, izvedena pa bo tudi ureditev ter razširitev vseh priključkov.

Direktor Legartisa, Matjaž Hozjan je povedal: “Veseli me, da smo bili uspešni na razpisu. Verjamem, da bo investicija občini prinesla nova delovna mesta, še več investicij in s tem tudi več dela za okoliška podjetja.” Uvedba v delo se bo odvila naslednji teden, z deli pa bo izbrano podjetje pričelo po velikonočnih praznikih. Župan Občine Lendava, Janez Magyar je izpostavil: “V industrijski coni imamo odlična podjetja, tudi zlato gazelo, ki skupaj zaposlujejo kar 1400 ljudi; določena pa izkazujejo potrebe po širitvi proizvodnih kapacitet. Poslovno industrijska cona je zanimiva tudi za tuje vlagatelje. Občina Lendava izstopa na področju gospodarske aktivnosti in življenjskega standarda, saj se uvršča med zgornjih 10% občin v Sloveniji, kar sta dva pomembna pokazatelja, da smo pri zagotavljanju pogojev podjetjem na pravi poti.”

Projekt je podprt s sofinanciranjem s sredstvi Evropske unije

“Projekt je podprt s sofinanciranjem s sredstvi Evropske unije v višini 75% ter 25% upravičenih stroškov s strani Republike Slovenije, ki skupno znašajo 257.400,00 EUR. Celotni projekt pa je vreden skoraj 320 tisoč evrov,” so sporočili iz Občine Lendava.