Razkrižje: V kombiju nezakonito prevažal 30 tujcev

Policisti Policijske postaje Ljutomer so včeraj zgodaj zjutraj v občini Razkrižje zaustavili kombinirano vozilo, znamke Peugeot Boxer, hrvaških registrskih številk, ki ga je vozil 33 letni hrvaški državljan.
Pri kontroli vozila in potnikov so policisti ugotovili, da le ta v kombiju nezakonito prevaža 30 tujcev – državljane Irana, Pakistana, Afganistana, Kube, Turčije in Alžirije, med drugim tudi ženske, otroke in dojenčka. Tujci niso posredovali nobenih dokumentov. Nudena jim je bila potrebna zdravniška pomoč, med drugim je noseča tujka bila odpeljana v bolnišnico, od koder je bila že odpuščena. Po prvih razgovorih so vsi tujci zaprosili za azil. Policisti s tujci opravljajo nadaljnje postopke. Zoper 33-letnega voznika kombija je bilo odrejeno pridržanje in bo s kazensko ovadbo priveden na Okrožno državno tožilstvo.

To je že drug primer nezakonitega prevoza tujcev v tem tednu. Že v nedeljo, 12.11.2017, je na bilo na relaciji Šprinc – Kopriva zaustavljeno vozilo italijanskih registrskih številk, ki ga je vozil romunski državljan in je v vozilu prevažal 12 državljanov Afganistana in državljana Indije. Po končanih postopkih so bili tujci predani hrvaškim varnostnim organom, 40-letni državljan Romunije pa je bil zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja po 308. členu KZ-1, priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.