Razkrižje: Saj ni res, pa je! To se zgodi, ko se dve ministrstvi preprosto ne vesta dogovoriti

V začetku letošnjega oktobra so se pričela dela za obnovo in razširitev državne ceste na relaciji Razkrižje – mejni prehod Gibina. Cestišče je izvajalec del razširil in na novo asfaltiral, s čimer je povečal pretočnost, varnost, uredila pa se je tudi okolica ceste. Na vseh teh delih, ki so vsekakor dobrodošla, pa ostaja “državni madež,” bi lahko temu rekli.
Slabih 320 tisoč evrov so vredna dela po pogodbi, ki sta jo podpisala investitor, to je Ministrstvo za infrastrukturo – Direkcija RS za infrastrukturo in najugodnejši ponudnik, to je podjetje Asfalti Ptuj d.o.o., po kateri bo izvajalec del povsem obnovil in razširil državno cesto Razkrižje – mejni prehod Gibina. Dela so se pričela že v začetku letošnjega oktobra, zaradi asfaltiranja pa je, naj še omenimo, od ponedeljka 9. decembra, do petka, 13. decembra do 19. ure, popolna zapora omenjene ceste za ves promet.

Žal pa pri celotni investiciji ostaja “državni madež,” bi lahko temu rekli, ko se dve ministrstvi, Ministrstvo javno upravo, ki je upravljavec mejnih prehodov in Ministrstvo za infrastrukturo, nista mogli dogovoriti, da bi se tudi cestišče, ki pelje skozi mejni prehod, preplastilo z asfaltno prevleko, sočasno z obnovo državne ceste. O tem je Občina Razkrižje že opozorila obe ministrstvi in tudi vlado. “Sedaj pa je tako, da vodi nova in urejena cesta do mejnega prehoda Gibina, potem je na območju mejnega prehoda asfaltno vozišče v zelo slabem stanju in na drugi strani mejnega prehoda do državne meje znova nova cesta, vmes pa torej razvalina. Enako stanje je tudi s samimi kontejnerji na mejnem prehodu, ki so v sramoto slovenski državi. Tu gre največja odgovornost Ministrstvu za javno upravo, kot upravljavcu mejnih prehodov, ki se ni znalo ali hotelo uskladiti, da bi stvari bile urejene,” je včeraj dejal župan občine Razkrižje, Stanko Ivanušič.

Takšno urejanje, torej urejanje cest “po slovensko,” ne more biti v ponos ministrstvoma, kaj šele državi. Kako pa to zgleda v praksi, si lahko ogledate v spodnjih fotografijah: