Razkrižje: Prijetih 13 ilegalnih migrantov

Policisti PP postaje Ljutomer so včeraj, 9.5.2019 v jutranjih urah v neposredni bližini državne meje v naselju Razkrižje zaustavili osebni avtomobil angleških registrskih številk, katerega je vozil 39-letni državljan Velike Britanije.
Kot sopotnica v vozilu je bila 40-letna državljanka Madžarske. Naposredno za omenjenim vozilom so policisti ustavili tudi kombinirano vozilo madžarskih registrskih številk, katerega je vozil 73-letni državljan Madžarske. Pri kontroli vozila je bilo ugotovljeno, da se v kombiniranem vozilu nahaja še 12 državljanovIrana
(med njimi 4 otroci) in en državljan Afganistana, kateri niso izpolnjevali pogojev za vstop v Republiko Slovenijo. Tujci so med postopkom zaprosili za mednarodno zaščito – azil.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države po 308. členu KZ-1 je bilo ugotovljeno, da sta državljan Velike Britanije in državljanka Madžarske kot organizatorja in predhodnica sodelovala pri izvrševanju opisanega kaznivega dejanja. Vsem trem je bila odvzeta prostost in bodo danes s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku.

*Fotografija je simbolična