Razkrižje: Nezakonito prevažal tujce in povzročil prometno nesrečo

Pomurski policisti, natančneje policisti iz Ljutomera so tokrat znova naleteli na tihotapljenje tujcev. Tihotapil jih je državljan Turčije, ki je povrh vsega povzročil še prometno nesrečo.
Pri opravljanju nalog varovanja državne meje sta policista PP Ljutomer včeraj, malo po 14.uri na Razkrižju ustavljala vozilo znamke Mercedes, avstrijskih registrskih oznak, ki pa na znake policistov ni ustavil in z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Med vožnjo je voznik zapeljal z vozišča in trčil v žično ograjo ter brajde na Razkrižju. Na kraju je bilo prijetih več oseb.

Z zbiranje obvestil in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 59-letni državljan Turčije v vozilu nezakonito prevažal štiri državljane
Turčije. Osumljenemu državljanu Turčije je bila odvzeta prostost in bo kazensko ovaden zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, priveden na sodišče. Postopki s tujci še niso zaključeni. Za povzročitev prometne nesreče je bila vozniku izrečena globa. Nastalo je za okrog 800 evrov materialne škode.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje so ljutomerski policisti izsledili in prijeli še 5 državljanov Afganistana in 2 državljana Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.