Razkrivamo: Javni zavod KKC: Odvetnikom namenili slabih 1.700 evrov

Aplikacija za prikaz porabe javnega denarja v Republiki Sloveniji, Erar, kaže, da je javni zavod Knjižinca kulturni center Lendava (KKC) v minulih mesecih namenil kar 1.691,14 evrov javnega denarja podjetju Odvetniška družba Kac in odvetniki d.o.o. To pa seveda še ni vse. Omenjena odvetniška družba je na sodišču zastopala nekdanjo predsednico sveta zavoda Silvijo Hajdinjak Prendl v zasebni tožbi proti uredniku spletnega portala Lendavainfo, ki je tožbo, kot že znano, izgubila.
Kot kaže, je javni zavod Knjižnica kulturni center Lendava v precej dobrem finančnem stanju. Po tem, ko so se zaposleni v omenjenem zavodu konkretno borili za izplačilo za delo v rizičnih razmerah v minulih epidemijah in po tem, ko je omenjeni zavod plačal pravdne stroške zasebne tožbe Silvije Hajdinjak Prendl, bivše članice sveta zavoda proti uredniku spletnega portala Lendavainfo Leonu Novaku, ki za tožbo ni imela niti osnovnega pogoja, torej sklepa sveta zavoda, kar je prepoznal tudi Nadzorni odbor Občine Lendava, se je tokrat izkazala nova poraba javnega denarja. Odvetniški družbi Kac in odvetniki d.o.o., ki je v zasebni tožbi zastopal SIlvijo Hajdinjak Prendl proti Novaku, je omenjeni javni zavod letošnjega septembra nakazal 1.149,83 evrov, naslednje nakazilo pa se je zgodilo meseca novembra in sicer v višini 541,31 evrov.

Ker je naš spletni portal venomer deloval korektno do vseh deležnikov, torej, na način, da se naj sliši tudi druga stran, smo direktorja javnega zavoda dr. Alberta Halasza včeraj skušali dobiti na telefon. Klicali smo ga kar 16-krat (na domnevno njegovo telefonsko številko) in odgovora nismo prejeli. Prav tako ne povratnega telefonskega klica. Zakaj je torej romalo skupno 1.691,14 evrov javnega denarja odvetniški družbi Kac in odvetniki d.o.o. iz omenjenega javnega zavoda, zaenkrat ni znano. 

“Kam je šel ta denar, ne vem. Bomo pa jutri (danes) vedli več. Ali se je to izplačalo? Po moje to vse izvira iz sklepa, ki ga SIlvija Hajdinjak Prendl ni upoštevala. Na žalost programi trpijo, odvetniki KKC-ja pa živijo. Je to v Lendavi potrebno? Bilo kateri direktor, katerega koli javnega zavoda, mora spoštovati sklepe ustanovitelja, ki zagotavlja finančna sredstva. Je to bilo potrebno? To je ta družba ljudi, ki hoče na vse načine ohraniti svoja gnezda in, da bi svoja družba bila na oblasti v Lendavi. Nič drugega ni. Samo želja po oblasti,” je bil včeraj zelo kritičen župan Janez Magyar.