RAZKRIVAMO: Dokument dobljen na javni tribuni, v enem delu zavajal uporabnike daljinskega ogrevanja?

Uporabniki daljinskega ogrevanja, ki so se skupaj s predstavnikom stanovanjskega podjetja Lendava, predstavnikom KS Lendava, županom občine Lendava in predstavnikom podjetja Petrol Geoterm sestali na javni tribuni zadnje novembrske dni, so v roke prejeli dokument, ki v enem delu grobo zavaja vse, ki so dokument prebrali. To pa seveda ni vse …

Včeraj se je v prostorih mestne hiše v Lendavi šestič sestala Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter za občinska priznanja. Po tem, ko se je seja komisije šele dobro začela, je član komisije Igor Kulčar ugotovil, da pisanje v delu dokumenta, ki so ga občani prejeli na javni tribuni uporabnikov daljinskega ogrevanja v jedilnici DOŠ I Lendava ne drži in s tem zavaja bralca dokumenta.

V dokumentu (neznani pisec) pisal o zadevi, o kateri komisija ni odločala?

Kulčar je na seji komisije člane komisije obvestil, da je v dopisu Urada župana z naslovom “Daljinsko ogrevanje v Lendavi” z dne 29.11.2016, ki je bilo namenjeno uporabnikom daljinskega ogrevanja na tretji strani pod poglavjem “Druge ugotovitve in nadaljnje aktivnosti Občine Lendava” navedeno: “Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter občinska priznanja je ugotovila, da je sklic javne tribune skladen s statutom občine.” Kulčar je poudaril, da navedeno ne drži, saj komisija o tem ni sklepala, je samo prejela informacijo, da bo konec meseca Občina skupaj s KS Lendava in Energetsko svetovalno pisarno izvedla na temo daljinskega ogrevanja javno tribuno.

V razpravi so člani komisije ugotovili in se strinjali, da komisija na svoji prejšnji seji res ni sklepala o izvedbi javne tribune in da ni prav, da se v imenu komisije piše o zadevi, o kateri niti ni odločala.

Komisija za pripravo statuta in poslovnika ter za občinska priznanja je pri tem sprejela sklep, da od pripravljalca dokumenta zahteva javno opravičilo, v nasprotnem primeru je član komisije Igor Kulčar zagrozil s tožbo. Slednji je med drugim zaradi navedene neresnice v dokumentu predčasno zapustil sejo in podal mnenje, da dokler javnega opravičila ne bo, slednji na sejah omenjene komisije več ne namerava sodelovati. Ker komisija od tega trenutka več ni bila sklepčna, je ta bila predčasno zaključena.

Je sporno tudi dejstvo, da dokument nima opravilne številke in ni podpisan?

Na javni tribuni je med drugim bilo moč slišati mnenje enega izmed občanov o dejstvu, da dokument, ki so ga tam prejeli občani, nima opravilne številke in ni podpisan. Prav to pa je poudarjal tudi Igor Kulčar in za naš spletni portal med drugim povedal še, da občina razpolaga z enakim dokumentom, ki je podpisan in opremljen z opravilno številko …

dokument-pisanjeSporni del dokumenta

 • logan

  Slovenski poslanci so naredili en super korak k demokraciji.

  • joco

   poslanci? malo razloži…

 • joco

  Kakor vedno županova samovolja je brezmejna

 • logan

  Joco, kaj naj ti razlagam? Nisi na tekočem s politiko? Župane bomo lahko predčasno odstranili, eliminirali ali kot pravijo naši sosedje, “vritnuli”. Ampak samo, če bo ljudstvo za to. Ne Božja, ampak ljudska volja.

  • joco

   Hvala za razlago logan. Mislim, da si ta zakon za kozmetično reklamo vlade vzel preveč resno. Župane je takorekoč nemogoče odstraniti pred iztekom mandata, ker samovoljno razpolagajo s preveč milijoni evrov na leto, ključne osebe kupijo na kilograme in to z drobižem in s klientelističnimi zaposlitvami. Župani so bog i batina slovenskih občin.
   S slovenskimi župani nihče ne debatira, ker če oni tega nočejo, potem ni dialoga, debat, pogovorov, in izmenjave mnenj, ampak monolog in debela pika. Izjema so le največja mesta, kjer obstaja strankarsko politiziranje in ni prevelikega strahu zaradi izgube službe. V večini občin pa župani držijo elito v šahu z delovnimi mesti, ker so najboljši delodajalci. Kot v banana republikah, no, pa Juga je bila tudi taka.