Razigravanje: KK Lindau – KK Radenci 71 : 75

Minulo košarkarsko srečanje v Pomurski košarkarski ligi, gre za razigravanje, kar pomeni nekakšne kvalifikacije za vstop v finalni in ob enem zaključni del oziroma turnir lige je moštvo KK Lindau, proti KK Radenci, izgubilo.

Večina stvari je pred zadnjim delom že odločenih. Murska Sobota in Beltinci so si že zagotovili neposredno uvrstitev na Zaključni turnir, medtem ko so se ostale štiri ekipe v prvem delu minuli vikend borile za zadnji dve vstopnici. 3. mesto so si prav tako že zagotovili Ljutomerčani, ki so se v razigravanju pomerili s šesto uvrščeno ekipo KK Bistrica Tropicano. Drugi dvoboj razigravanja pa je potekal med KK Lindau in KK Radenci. Seveda sledijo še povratna srečanja.

Velimir Horvatič: “Začetek smo oboji začeli dobro, obe moštvi sta zadevali kot za stavo, vrstili so se protinapadi in meti za tri točke, tako da je bil rezultat relativno visok. Gostje so ob koncu četrtine vodili za eno točko in z dobro igro napovedovali domačinom težko tekmo predvsem v drugi četrtini, ko so menjavali consko in osebno obrambo.

Igra je bila tudi do polčasa enakovredna in na trenutke nekoliko pregroba, predvsem gostje so se prititoževali za grobosti najmanjšega in najmlajšega igralca na igrišču, sami pa so tudi kar precej “komolčili” med igro. Tretjo četrtino smo domači zaigrali še nekoliko poletneje in z dobro obrambo in hitrimi protinapadi v vrste gostov prinesli nemir. Povedli smo za 2 piki in prednost zadržali do zadnjih dveh minut, ko bi morali nekoliko bolj zbrano iz z pravočasnimi osebnimi napakami prekiniti protinapade gostov ter pripeljati tekmo  uspešneje do konca, a so gostje zasluženo zmagali. Čez teden dni se spet srečamo in začnemo dvoboj od začetka, saj je jasno, da 4 pike prednosti niso nek siguren rezultat za povratno srečanje.”

Sodniška nekorektnost?

Je pa obračun med ekipama na že tako napeti točkovni podlagi v nekem trenutku igre dosegel svoje dno, ko je igralec nasprotne ekipe, Rajnar, s pestjo zamahnil proti domačemu igralcu zaradi, nekoliko preagresivne igre enega izmed domačih. Takrat je pri domačih završalo, saj je sodniška dvojica igralcu, prekršek zdrav za izključitev, enostavno spregledala.

KK Lindau: T. Hozjan 18, G. Guld 14, D. Frančič, 12,D. Zrna 9, G. Horvatič 8, A. Sijarič 6, K. Svetko 5, M. Čeke 0, B. Gonc 0
KK Radenci: M. Gomboc 23, T. Rajnar,21,B. Frangež 11, R. Govedič 7, V. Ismailovič 6,J. JUrjovič 5, S. Kostelc 2