Razgledni stolp: Soupravljavca še kar iščejo …

Lendavska Občina je lanskega oktobra na svoji spletni strani objavila javno naročilo, s pomočjo katerega išče soupravljavca za razgledni stolp Vinarium. Rok za oddajo ponudb je bil šesti november, odločitve pa še kar ni na vidiku.
Kdo bo soupravljal z lendavskim razglednim stolpom Vinarium še kar ni znano. Lendavska Občina namreč že od oktobra išče interesenta, ki bi soupravljal z objektom razglednega stolpa Vinarium, ga vodil (sklop A) in interesenta, ki bi izvajal marketinške aktivnosti (sklop B). Interesent, ki bi uspel s prijavo na javno naročilo, bi podpisal pogodbo za obdobje treh let, odpiranje prijav pa ne bo javno.

Kot smo uspeli izvedeti iz naših virov, omenjeno javno naročilo še (po tolikem času) sploh ni zaključeno. Ravno iz tega razloga Občina Lendava ne komentira oz. ne odgovarja na vprašanja našim zanesljivim virom. Kot je še bilo moč izvedeti, se bo naročilo zaključilo prav v mesecu 2018, polovica katerega je že mimo, rezultate pa nameravajo objaviti tudi javno, smo izvedeli.

Neuradno smo uspeli izvedeti, da naj bi se na sklop A javnega naročila prijavil samo sedanji upravljavec razglednega stolpa, to je Turistična zveza (TZ) Lendava vabi, sklop B pa naj bi imel več prijavljenih. Koliko natančno, ni znano, bodo pa pristojni morali dobro razmisliti, saj je prav izvajanja marketinških aktivnosti kronično primanjkovalo. Po naših predvidevanjih bi TZ Lendava vabi izvajanje sklopa A tudi prejela.

Dokler soupravljavec ne bo izbran, TZ Lendava vabi svoje delo opravlja kot do sedaj.