Razgledni stolp: Soupravljavca še kar iščejo …

Lendavska Občina je lanskega oktobra na svoji spletni strani objavila javno naročilo, s pomočjo katerega išče soupravljavca za razgledni stolp Vinarium. Rok za oddajo ponudb je bil šesti november, odločitve pa še kar ni na vidiku.
Kdo bo soupravljal z lendavskim razglednim stolpom Vinarium še kar ni znano. Lendavska Občina namreč že od oktobra išče interesenta, ki bi soupravljal z objektom razglednega stolpa Vinarium, ga vodil (sklop A) in interesenta, ki bi izvajal marketinške aktivnosti (sklop B). Interesent, ki bi uspel s prijavo na javno naročilo, bi podpisal pogodbo za obdobje treh let, odpiranje prijav pa ne bo javno.

Kot smo uspeli izvedeti iz naših virov, omenjeno javno naročilo še (po tolikem času) sploh ni zaključeno. Ravno iz tega razloga Občina Lendava ne komentira oz. ne odgovarja na vprašanja našim zanesljivim virom. Kot je še bilo moč izvedeti, se bo naročilo zaključilo prav v mesecu 2018, polovica katerega je že mimo, rezultate pa nameravajo objaviti tudi javno, smo izvedeli.

Neuradno smo uspeli izvedeti, da naj bi se na sklop A javnega naročila prijavil samo sedanji upravljavec razglednega stolpa, to je Turistična zveza (TZ) Lendava vabi, sklop B pa naj bi imel več prijavljenih. Koliko natančno, ni znano, bodo pa pristojni morali dobro razmisliti, saj je prav izvajanja marketinških aktivnosti kronično primanjkovalo. Po naših predvidevanjih bi TZ Lendava vabi izvajanje sklopa A tudi prejela.

Dokler soupravljavec ne bo izbran, TZ Lendava vabi svoje delo opravlja kot do sedaj.

 • Mislim

  To so že burleske. In seveda vedno vse v tajnosti.

 • Tak je prav

  Komur koli že, hvala za lendavainfo, da se vsaj tu objavlja vse in tako kot je treba. pitanje kakšen bi brez te strani bil medijski prostor v našem kraju …

  • Županove novice

   Se strinjam, brez Lendavainfoja bi imeli 3x letno cenzurirane Balažekove novice z 32 fotografijami župana s sončnimi očali in brez, Vestnik, Nepujsag in madžarski radio. Ja, pa še fejstbuk. In to leta 2017, ko vsi hočemo vsak dan polno košaro novic, fotk, dejstev, zanimivosti in trač.
   Balažek je v srednjem veku, naj se samo zapira v mestno hišo, ima še šest mesecev, pol pa zbogom, občinari bojo žurirali.

 • Sašo

  Kaj ta ta stolp pobirajo vstopnino ? Ker z dvigalom se lahko voziš tudi po kakšni ljubljanski stolpnici in si z nje ogleduješ Alpe pa meglo v Ljubljanski kotlini , pa ti noben ne zakasira tega .

  • Sašo

   popravek…Kaj za ta stolp pobirajo vstopnino ?

 • Lichtensteinische Landesbank

  Kakšen član šerifovega klana se bo že našel, da nakaže milijon evrov na privat račun v Lichtenstein.

 • Marjan

  Po člankih razberem, da se norčujete iz stolpa. Mislim, če ne bi bilo stolpa, Lendavo v dveh letih ne bi obiskalo več kot 250.000,00 turistov. Obiskovalci stolpa pa za dodatne storitve trošijo denar v drugih krajev, saj v Lendavi in okolici stolpa ni primerne ponudbe domače hrane in pijače. Prav tako ni primernih ponudb nočitev. Velike vinske kleti samevajo , vino katero bi lahko ponudili turistom, pa rajši spuščajo v naravo. Malo truda bi lahko vložili in omenjene storitve ponudili turistom. Nobeden župan vam to ne bo delal, Lendavčani sami začnite razmišljati in svoj trud v vinogradih vnovčite.

  • miha

   No, zdaj pa na delo, Marjan, vloži malo truda in pojdi ponudit kaj turistom!
   Res, zdaj pozimi jih ni, zato pa se lahko pripraviš na poletni naval. Bodi vzor drugim – in ker boš prvi, boš lahko največ zaslužil.
   Ampak bistvo je, kaj so Somi, Balažek in njegov zet napravili s prihodkom od 250.000 turistov! O tem napiši nekaj, ali pa kak tvoj znanec. Bistveno je, kdo bo v bodoče upravljal s stolpom in denarjem, ki ga prinaša. Na žalost smo navajeni, da se v Lendavi na tajnih sestankih dogovarjajo tudi o milijonih!!! Ali da oče imenuje svojo hčerko za direktorja občinskega javnega zavoda! Občani imamo občutek, da se tudi tokrat dela netransparentno in bo obveljala neka čudna odločitev vsemogočnega.
   Sicer pa sploh nimaš prav, v okolici stolpa obstajajo primerne ponudbe tako nočitev kot pijače. Hrane pa ne boš ponujal, če nimaš lačnih turističnih skupin. Če bi bilo povpraševanje po nočitvah, velikih pojedinah in vinu 1 krat večje od sedanjega, bi to mirne volje lahko prevzeli Cukovi, Rožman, Hugi in še marsikdo. Pa tega povpraševanja ni. Sicer bi na vrhu goric že stal velik hotel, a ne? To vsak vidi in ve, ne vem, kje se ti napajaš z informacijami?

 • Mislim

  Daj Marjan, ne kvakaj! Si že odprl vinotoč? Lahko tudi pečeš perece, kuhaš bograč in točiš špricer, od teh “turistov”, ne boš imel nič.

 • Marjan

  Vi kateri pišete komentarje iz kavčov, stopite iz hiše in si oglejte kaj se dogaja v Lendavskih goricah in bosta ugotovila, da turisti zahtevajo veliko. Ne morejo pa vsega dobiti. Iščejo dobra prenočišča, domačo hrano ( se dogaja, da domači ponudnik kliče na stolp in pove, naj mu več ne pošiljajo gostov ker jih nima kam dati ) , domača vina ( poizkusili bi različna domača vina in jih tudi kupili – ne v gostinskih lokalih ), ogledali bi si znamenitosti Lendave pa ne vejo kam iti ( turistična informacija ) vinorodni okoliš brez ponudbe domačega vina pri stolpu ( eno leto je to potekalo vendar so vinogradniki prodali vse v dveh mesecih ) , ponudba je samo v gostinskem lokalu, kjer pa so vina domačih proizvajalcev predraga. Prav tako razen perecov, prekmurske gibanice, bograča, langoša, mesnih izdelkom, nekaterih vin v gostinskem lokalu in občasne ponudbe medu, domačih likerjev, ročnih del iz lesa ni ponudbe pri stolpu.
  Vsi pri stolpu se v okviru svojih sposobnosti trudijo, da bi turisti bili zadovoljni.
  Obisk Lendavčanov je le kak procent, vsi ostali pa so zahtevni turisti iz vseh koncev Evrope ( Slovaki, Čehi , Madžari, Kitajci, Turki, Nemci Avstrijci, Italijani) in še bi lahko našteval. Prihajajo turisti kateri so nastanjeni v večjih turističnih centrih ( Radenci, Moravske Toplice, Banovci itd…. ) Ob nakupu pri stolpu pa ne vprašajo za ceno ampak za kvalitetno ponudbo. To so moderni turisti. Prihajajo pa tudi turisti iz vzhodnoevropskih držav z avtobusi, kateri pa si ne kupijo vstopnic za ogled stolpa in ne pogledajo ponudbe pri stolpu.
  Vsakega Lendavčana pa zanima samo denar. Ali bi vsakemu Lendavčanu mogli pismeno poročati o porabi denarja- Mislim, da se boste enkrat mogli zavedati, da se bo moglo začeti delat, če hočemo v življenju nekaj imeti, saj to kaj nekateri imate so vam ustvarili starši. Opravičujem se nekaterim izjemam kateri so pridni in pridno delajo da lahko pridejo do primerne hrane.
  O ponudbi v lokalih pa bi lahko razpravljali. Ponudba v teh lokalih pa je takšna kot si želi lastnik in ne turist.

 • alen m.

  kdo bo pa šel sem, ko smo izvedeli za kriminalistično mučko, torej smo izgubili zaupanje in se lahko bojimo, da bo tudi v bodoče kaj takega, najbe pa potem odgovorni. sicer mene bi ludilo, da tudi tu določi župan, kdo bo to prevzel, prav tako direktorja vrtca, kjer je do sedaj bila njegova hčerkica, ki je menda edina izpolnjevala pogoje. zakaj pa sploh odhaja? v glavnem, celotna družina balažek je osramočena, na njihovem mestu bi že šel iz lendave. sramota pa taka! da bi vsaj eden izmed njih, npr. župan kaj kiksal, ampak ne, v igri je celotna družina! toliko hujše in nesprejemljivo ter sramotno.