Rastlinjaki: Avstrijski Herneth Gartenbau v Sloveniji že registriral podjetje

V Lendavi še vedno upamo na velik projekt, o katerem se je, tudi na našem spletnem portalu, pisalo prvič že pred tremi meseci. Čeprav je kasneje kazalo da iz njega ne bo nič, je lendavska občina 28. junija na svoji spletni strani naznanila javno razgrnitev dopolnjenega osnutka Občinskega podrobnega prostorskega načrta za rastlinjake v Lendavi.
V tem primeru gre, kot smo že pisali, za naložbo avstrijskega vlagatelja, ki naj bi zgradil rastlinjake za ekološko predelavo rastlin, natančneje rož in logistični center za pohištvenega velikana IKEA. “Lahko rečem, da postopek teče naprej. Potencialni investitor je že obiskal občino Lendava, ko je tukaj iskal lokacijo za postavitev rastlinjakov in mislim, da je ta lokacija primerna,” je povedal lendavski podžupan, Stanislav Gjerkeš.

Avstrijski investitor namerava postaviti 30-40 hektarjev rastlinjakov. “V ta namen so na eni izmed minulih občinskih sej sprejeli sklep o začetku postopka spremembe podrobnega prostorskega načrta, vsi postopki pa so v teku. Naš izvajalec tega postopka je pred dnevi že prejel smernice tistih, ki so v projekt tudi vključeni. Za tem bo sledila javna obravnava, na koncu pa bo se bo občinski svet moral opredeliti do morebitnih pripomb na postopek,” dodaja Gjerkeš.

Investitor je sicer že pred okrog dvema tednoma pri nas registriral podjetje, bil pa je prisoten tudi na zasedanju odbora za gospodarstvo kmetijstvo in turizem. Tam je investitor projekt tudi predstavil in kot zaključuje Gjerkeš, ima investitor v Lendavi resne namene. Omenjeni projekt naj bi bil vreden okrog 75 milijonov evrov, prinesel pa naj bi 400 ali celo več delovnih mest.

Javna razgrnitev občinskega podrobnega prostorskega načrta

Gradivo bo javno razgrnjeno 30 dni, in sicer od 1. julija do 1. avgusta 2017 v prostorih Občine Lendava in na njeni spletni strani, javna obravnava bo 13. julija ob 16. uri v prostorih občine.

Javnost lahko na razgrnjeno gradivo poda pripombe in predloge do konca javne razgrnitve na naslov Občine Lendava (Glavna ulica 20) ali na elektronski naslov robert.recek@lendava.si.