Radio Murski val z novo direktorico

Še ne dolgo nazaj je nakup radia Murski val s strani CEROP-a oz. s strani pomurskih občin v pokrajini ob Muri dvigoval ogromno prahu. CEROP se je iz celotne zgodbe naposled umaknil, radio Murski val pa je 7.6.2017 pristal v rokah podjetja Mikrobit senzorika. Podjetje je minuli četrtek že zamenjalo direktorico radia.
Kot smo že poročali, je radio Murski val pred tremi tedni dobil novega deležnika. 40 odstotkov tega radijskega podjetja je za vsem dobro znanih 540 tisoč evrov od podjetja GMT kupilo podjetje Mikrobit senzorika iz Murske Sobote, 60 odstotkov radijskega podjetja pa ostaja v lasti družba 3Lan, prav tako iz Murske Sobote.

Če je direktorica radia Murski val še kmalu po nakupu bila Laura Gider, pa jo je minuli četrtek zamenjala Marijanca Györek iz Černelavcev, je moč razbrati iz javno dostopnih podatkov. Györekova je tudi direktorica podjetja Mikrobit senzorika. Po prevzemu medija s strani omenjenega podjetja, je bilo to potezo sicer moč pričakovati.

Mikrobit senzorika d.o.o. je podjetje v zasebni lasti in deluje 25-let. Družba se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav in sistemov za zajemanje statističnih podatkov o prometu (štetje cestnega prometa). Direktor in lastnik omenjenega podjetja je Janez Hanč.