Radgončan Robert Vukan bo pomočnik Damirja Skomine v finalu Lige prvakov

Tisto kar je bilo za pričakovati, ko naših nogometnih sodnikov ni bilo na polfinalnih tekmah letošnjega tekmovanja v Ligi evropskih prvakov, se bo zgodilo.




Iz Uefe so namreč sporočili, da je sojenje na tekmi med angleškima Tottenhamom in Liverpoolom, ki bo 1. junija v Madridu, zaupala slovenski sodniški trojki. Damir Skomina iz Kopra bo tako s svojo ekipo delil pravico na najpomembnejši tekmi letošnje sezone Lige prvakov oziroma sploh v Evropi. Pomagala mu bosta Ljubljančan Jure Praprotnik in Robert Vukan iz Gornje Radgone. “Sojenje v finalu Lige prvakov zame predstavlja izjemno čast, obenem pa gre za še večjo odgovornost,” je v prvem odzivu povedal Damir Skomina.

To bo drugi finale evropskih tekmovanj v članski kategoriji za Skomino in slovenske sodnike v zgodovini samostojne Slovenije. Skomina je na mednarodni listi sodnikov od leta 2003, vse od sezone 2011/2012 pa je prav vsako leto sodil polfinalno tekmo ene izmed evropskih tekmovanj. Sodniški odbor Uefe mu je trikrat zaupal sojenje polfinala Lige prvakov, petkrat polfinale evropske lige, leta 2017 pa je delil pravico na finalni tekmi evropske lige med Ajaxom in Manchester Unitedom. Leta 2012 je Skomina sodil še tekmo evropskega Superpokala, leta 2016 pa četrtfinale Eura 2016. Mimogrede, četrti sodnik bo Antonio Mateu Lahoz iz Španije, katerega so nekateri videli na mestu Skomine, video sodnik pa bo Danny Makkelie iz Nizozemske.

Vsekakor je to velika čast tudi za Gornjo Radgono in pomursko sodniško organizacijo, saj se še ni zgodilo, da bi kateri sodnik s tega doživel takšno kariero kot Robert Vukan.