Pustovanje bo potekalo v Lendavi, v Dolini in v Gornjem Lakošu

Pustno rajanje se je kot običaj preganjanja zime z maskami danes obdržal le še kot staro izročilo, pust pa je postal priložnost za druženje in zabavo pod krinko mask. Prvo pustovanje na območju naše občine bo potekalo jutri zvečer, sledi pustovanje v Lendavi prihajajočo nedeljo in pustovanje s Klubom študentov Lendava naslednji vikend.
Lendava

“Pustovanje je veseli dogodek v začetku leta, ki mu v Lendavi v preteklih letih nismo posvečali posebne  pozornosti, zato smo se letos na Mestni skupnosti Lendava odločili, da popestrimo pustno dogajanje v pustnem času in da s prireditvijo animiramo lokalno prebivalstvo, ter na ta način odženemo zimo in prikličemo pomlad,” je za naš spletni portal dejal Dušan Zver, predsednik Mestne skupnosti.

Pustovanje se bo v Lendavi torej odvijalo prihajajočo nedeljo, 3.3.2019, s pričetkom ob 14.00 uri, na letnem odru Gledališke in koncertne dvorane v Lendavi. V primeru slabega vremena se bo dogajanje preselilo v ogrevano blagovnico, na pustovanju pa bodo sodelovali Otroci Vrtca Lendava, učenci DOŠ I, DOŠ II, DOŠ Genterovci, Dijaki Srednje šole Lendava, Študenti – KŠL, vse krajevne skupnosti občine Lendava ter občani, ki se bodo pustovanja udeležili. Za animacijo bo poskrbel Denis Soldat, za živo glasbo pa bo poskrbel Kovač Jože-Uri.

Ponudba? Čaj, kuhano vino, punč, krofi!
Tekmovanje? Vsaka maska, ki bo želela sodelovati v tekmovalnem delu se bo prijavila na stojnici, kjer dobi številko in bon za brezplačni krof ali čaj, punč, kuhano vino. Možnost nakupa pustnih krofov.
Štiričlanska ocenjevalna komisija bo ocenjevala Tri najlepše maske, tri najbolj izvirne in aktualne maske ter tri najboljše skupine mask

Program:
14.00 – Prihod mask in staršev na prireditveni prostor
14.10 – Glasbena šola-bobni
14.15 – Igrica Nerodna Avguština -Vzgojiteljice vrtca Lendava
15.00 – Tekmovalni del s pustnim rajanjem in plesom mask
15.30 – Prihod kurentov iz Markovcev
16.15 – Razglasitev rezultatov
16.30 – Zaključek prireditve

Tradicionalno pustovanje v Dolini

Ta vikend, natančneje jutrišnjo soboto, 2. marca, bo Dolina pri Lendavi znova v znamenju pusta. Po tradicionalni povorki v popoldanskem času se v tamkajšnjem vaškem domu zvečer obeta že tradicionalna in hkrati največja pustna zabava v Občini Lendava. Številne pustne maske bodo tako do zgodnjih jutranjih ur rajale ob glasbi, najboljše skupinske in posamične maske pa so bile nagrajene.

Tradicionalna povorka? Že sicer pa se pustna sobota pred večerno zabavo prične z vsakoletno pustno povorko po središču vasi in za tem s pustno veseloigro. Vsako leto ima veseloigra svojo temo. Lani je obravnavala dejstvo, da v Dolini otrok ne primanjkuje. Ker je to dejstvo je ponovna obuditev tamkajšnjega vrtca bila precejšnja želja vaščanov!

Pustno rajanje bo zaključil Klub študentov Lendava

Pustno rajanje bo prihodnji vikend zaključil lendavski klub študentov (KŠL), ki bo pustovanje pripravil v vsem dobro znani Torcidi v Gornjem Lakošu. “KŠL za vas pripravlja najboljšo pustno zabavo v mestu,” so pri KŠL zapisali na vabilu na priljubljenem spletnem socialnem omrežju Facebook. Vse zabave željne bo zabavala priljubljena glasbena skupina Blue planet, za ogrevanje pa bo poskrbel DJ.