Pustovanja danes v Lendavi ne bo, a mestna skupnost jutri pripravlja presenečenje!

Pandemija koronavirusa je odnesla tudi pustne zabave. Običajno bi današnjo soboto pustovali v kakšni od priljubljenih gostiln ali prireditvenih centrov, pa bomo na žalost morali to premakniti na prihodnje leto. A kljub temu je mestna skupnost Lendava poskrbela za presenečenje -prihod korantov.
Kot je v naše uredništvo včeraj sporočil predsednik mestne skupnosti Lendava, Dušan Zver, bodo Lendavo jutri obiskali koranti. Ti bodo obiskali ulice po Lendavi in odganjali zimo, ki prav v teh dneh, vsaj kar se temperatur tiče, kaže svoje zobe. Pričetek rajanja bo jutrišnjo nedeljo ob 12.00 uri, pri čemer bodo vsi seveda primorani spoštovati epidemiološke ukrepe. Ti so se seveda nekoliko omehčali, zatorej, “če se boste dekleta v letošnjem letu želela omožiti, lahko kurente obdarite z robčkom, vsi ostali pa kurente lahko nagradite z velikim aplavzom,” je sporočil Dušan Zver. Po naših zanesljivih informacijah poleg robčka karanti sprejemajo tudi nedrčke oz. modrčke!

In kakšen bo potek?

  • Tomšičeva (bloki), Panonsko naselje, Rudarska ulica, Kidričeva ulica in bloki, Mohorjeva ulica in Mohorjeva ter TLP (bloki), Kranjčeva (bloki)
  • Glavna ulica, Slomškovo naselje, Cankarjeva ulica, Gregorčičeva
  • Mlinska in Župančičeva (bloki) ter na koncu Kolodvorska ulica

“V upanju, da Vam bomo polepšali nedeljsko popoldan in Vas spravili v dobro voljo, Vas lepo pozdravljamo. Koranti bodo na svojo pot po mestu krenili okrog 12.00 ure, svojo pot pa bodo začeli v Tomšičevi ulici. Naj koranti čim prej prinesejo pomlad,” je še sporočil Zver.