PU Murska Sobota: 6 hišnih preiskav

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Murska Sobota so 28. 1. 2020, skupaj s policisti in kriminalisti iz več policijskih uprav, opravili 6 hišnih preiskav s področja gospodarske kriminalitete.
Svoje dejavnosti so izvajali na območju policijskih uprav Murska Sobota, Maribor, Celje, Novo Mesto in Nova Gorica na podlagi izdane odredbe Okrožnega sodišča v Murski Soboti za kazniva dejanja Ponareditev ali uničenje poslovnih listin po prvem odstavku 235. člena Kazenskega zakonika. Med hišnimi preiskavami je bilo zaseženo več dokaznega gradiva. Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Murski Soboti. “Več podrobnejših informacij vam zaradi interesa kriminalistične preiskave ne moremo posredovati,” so sporočili iz PU Murska Sobota.

Hišne preiskave potekale v okolici Ljutomera

Preiskovalci murskosoboške policijske uprave so včeraj vse do teme opravljali hišno preiskavo v poslovnih prostorih v Noršincih pri Ljutomeru, v katerih ima sedež več podjetij. Neuradno so v uredništvu vestnika izvedeli, da so preiskovalci vzeli pod drobnogled samostojnega podjetnika iz Podgradja pri Ljutomeru. Osumljeni, ki se ukvarja s trgovino z avtomobili in tovornimi vozili, ima v teh prostorih tudi gostinski lokal. Preiskava naj bi bila opravljena tudi na njegovem domu. Slednji naj bi se ukvarjal s prodajo rabljenih vozil.