Ptujska Drava Nafti 1903 znova zmešala štrene

Uvodna tekma 20. kroga 2. SNL je včerajšnji popoldan bila odigrana v najstarejšem slovenskem mestu. Pred kamerami Sportkluba so se udarili Ptujčani in Lendavčani, štajersko-prekmurski spopad pa smo mirno lahko označili za enega od derbijev tega konca tedna.
Po odlični predstavi na domačem terenu, ko so modro-beli v domačem hramu nogometa premagali Beltince, so Ptujčani Nafti 1903 znova mešali in tudi zmešali štrene. Večni težaven tekmec lendavske Nafte 1903, ptujska Drava, modro-belim tokrat ni pustila dihati in ekipo iz Lendave naposled porazila s kar dvema zadetkoma.

Četa Nikole Jaroša je včerajšnji popoldan pred borimi 170 gledalci do dobra namučila nekoliko raztreseno ekipo iz Lendave. Oba zadetka za ptujsko Dravo sta padla v prvem polčasu srečanja, v drugem pa modro-beli nikakor niso uspeli do domačih vrat. Na srečanju je bilo podeljenih sedem rumenih kartonov in sicer trije pri Nafti 1903 in štirje pri domači enajsterici.

Prvi zadetek je padel v 23. minuti, ko je obrambo Nafte 1903 premagal Nemanya Ivanov in s tem domače popeljal v vodstvo. Po omenjenem zadetku so modro-beli sicer poizkušali, a neuspešno. Le 17 minut je bilo potrebnih, da so domači znova zatresli mrežo Jurice Valentića. V 40. minuti je bil uspešen Matevž Kukovec, s čimer je ta postavil tudi končni rezultat srečanja.

Nafta 1903 se je tako vrnila na šesto mesto na prvenstveni tabeli, med tem, ko je na četrtem mestu sedaj ptujska Drava. Danes so sicer na sporedu še tri srečanja, med tem, ko bo zadnje srečanje aktualnega kroga odigrano v sredo 3. aprila.

Drava Dakinda Ptuj – Nafta 1903 2:0 (2:0)

Mestni stadion Ptuj, gledalcev: 170, sodniki: Žganec Mitja (glavni sodnik), Pospeh Tomislav (1. pomoč), Kordež Grega (2. pomoč). Delegat: Močnik Vlado
– 1:0 Nemanya Ivanov (23.), 2:0 Matevž Kukovec (40.)
Rumeni kartoni: Marko Marciuš, Nemanya Ivanov, Jaka Bizjak, Arpad Vaš, Mateo Branilović, Mitja Rešek, Roland Paku