Prva nagrada Fotografske zveze Slovenije mlademu Lendavčanu, Petru Škrilecu

Fotografsko društvo Jesenice je v sodelovanju z Osnovno šolo Koroška Bela pripravilo natečaj za mlade fotografe na temo pokrajina. Svojo fotografijo je na omenjeni natečaj poslal tudi mladi Lendavčan Peter Škrilec, član Foto-Video kluba Lendava in pometel s konkurenco v svoji kategoriji.
Na razstavi Pokrajina 2018 za mlade fotografe je skupaj v obeh starostnih skupinah sodelovalo 39 avtorjev s 104 fotografijami pokrajine. V kategoriji do 16 let je bilo poslanih 57 fotografij 18 avtorjev. Žirija je za razstavo izbrala 24 fotografij 11 avtorjev. V skupini od 16 do 19 let je bilo na razstavo poslanih 47 fotografij 21 avtorjev, žirija pa je za razstavo izbrala 14 fotografij 9 avtorjev. Po pravilniku Fotografske zveze Slovenije je razstava v obeh skupinah 6. stopnje.

Lendavčan Peter Škrilec je s svojo fotografijo “Cvetoča češnja” v svoji kategoriji (kategorija od 16 do 19 let) pometel s konkurenco in dosegel prvo mesto. Fotografije je ocenila tričlanska strokovna žirija v sestavi Jani Novak, Marko Burnik in Danica Novak. V omenjeni konkurenci se je za prvo mesto skupno borilo sedem mladih fotografov. Vsak sodelujoči je sicer na natečaj moral poslati štiri natisnjene fotografije. Koliko fotografij je strokovna žirija sprejela, takšno uvrstitev je prejel avtor. Strokovna žirija je sprejela vse štiri Škrilčeve poslane fotografije.

Peter Škrilec

Peter Škrilec se je s fotografiranjem začel ukvarjati leta 2013. Prve fotografije so bile razstavljene na razstavi “Fotografije štirih dežel” na Gradu na Goričkem. Te so nastale leta 2014 v Mostarju (Bosna in Hercegovina), tekom leta pa se je včlanil v lendavski Foto-video klub. Največ znanja o fotografiji mu je predal njegov stric, Kristijan Jesenović iz Čentibe. Kot pravi, najraje fotografira pokrajine. Na tekmovanju iz Fotografije leta 2018 je prejel zlato priznanje in je avtor večih sprejetih fotografij na mednarodnih natečajih.

Fotografija “Cvetoča češnja:”