Prva dražba Roberta Časarja v lendavskih goricah: Iztržili le 70 evrov

Samo en interesent na prvi dražbi Roberta Časarja v Lendavskih goricah, kjer so iztržili le 70 evrov; Prodana samo sablja za odpiranje penin in dve električni pečki. Najdražji predmet je bil ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico.
Sodni izvršitelj Tadej Poljak, je pri vikendu (hiši) razvpitega prekmursko – primorskega poslovneža in politika, Roberta Časarja, v lendavskih goricah opravil prvo dražbo premoženja nekdanjega prvega moža Luke Koper, in sicer zaradi prisojenega dolga upravljavcu koprskega pristanišča. Od več kot 100 premičnih predmetov, ki se nahajajo v Časarjevi lasti, so prodali le sabljo za odpiranje penine ter električna opekač in pečko v skupni vrednosti 70 evrov.

Skupna ocenjena vrednost predmetov v Časarjevi počitniški hiši je bila 8.500 evrov, dražbe pa se je udeležil le en kupec in kupil omenjene tri predmete. Najdražji predmet na dražbi je bil ograjen pesjak s pasjo uto in drvarnico – ocenjena vrednost za izklicno ceno je bila tisoč evrov. Najcenejši so bili umivalnik, radiator in ventilator, vsak ocenjen na šest evrov.

Izvršitelj Tadej Poljak, ki je sicer prodajal različne premične predmete, od miz in foteljev do raznovrstnih sodov in sodčkov do sesalnikov, žara, sekire, nastavkov za vijačenje … meni, da bo na prihodnji dražbi, najbrž bo še letos, prodal vse predmete, saj bo izklicna cena za tretjino nižja. Luka Koper je sprožila izvršbe nad Časarjevim premoženjem, takoj ko je na sodišču pravnomočno uspela z odškodninsko tožbo proti Časarju in novogoriškemu nepremičninarju Marjanu Mikužu zaradi poslov z zemljiščem na Orleški gmajni. Sodišče je nato v pravdi pritrdilo Luki, ki je od obeh terjala 2,4 milijona evrov. Izvršbe se nanašajo tudi na nepremičnini v Portorožu in v Lendavi. V lendavskih goricah so polovico omenjene hiše že prodajali, vendar ni bilo zanimanja. V Portorožu pa dražbe še ni bilo. Na sodišču medtem traja tudi postopek v tožbah, ki ju je glede dopustnosti izvršb na obe nepremičnini sprožila Časarjeva nekdanja soproga Ksenija Sedmak, ki je vmes postala solastnica obeh hiš.