Proti Rogaški za težko pričakovane tri točke?

Po uvodni tretjini prvenstva se začenja druga tretjina tekmovanja v drugi državni ligi. Sobotni popoldan bo rezerviran za srečanje Nafte 1903 proti Rogaški, Nafta 1903 pa bi tokrat le lahko osvojila težko pričakovane tri točke. Bo modro-belim tokrat uspelo?
Pod lendavskimi griči bo jutri lendavska Nafta 1903 odigrala enajsti krog prvenstva v drugi državni ligi. V Lendavo prihaja ekipa iz Rogaške, domači pa bodo tudi tokrat krenili v boj za nujno potrebne tri točke, ki bi lahko bile izhod iz krize, ki traja že nekaj krogov. Za Nafto 1903 je namreč serija remijev, igralski kader pa trenutno prikazuje skromne predstave, ki sive lase povzroča tako navijačem kakor tudi vodstvu kluba.

V desetem krogu je, spomnimo, Nafta 1903 v Biljah remizirala, delitev točk pa se je zgodila tudi na srečanju med Rogaško in Roltek Dobom. Lendavska ekipa se trenutno nahaja na tretjem mestu prvenstvene razpredelnice z desetimi srečanji in 19 točkami, drugouvrščena ekipa Tabor iz Sežane na drugem mestu z 20 točkami in prav tako z desetimi odigranimi srečanji, enako število točk pa ima tudi prvouvrščeni Bravo, a ima ob tem tekmo manj.

Ekipi Nafte 1903 in Rogaške sta se dvakrat udarili že v lanski sezoni. To se je zgodilo v 10. in 25. krogu, na obeh srečanjih pa je slavila Nafta 1903. Franc Fridl na srečanju ne bo mogel računati na kaznovanega Dina Cvrtila, ki je mimogrede predvčerajšnjim praznoval rojstni dan. Čeprav se zasedba Rogaške nahaja na desetem mestu prvenstvene tabele, pa ekipa velja za neugodnega tekmeca. Kljub temu pa, naj zmaga boljši, torej Nafta 1903!