Prometno nesrečo s smrtnim izidom povzročil voznik tovornega vozila

Minuli ponedeljek smo vas obveščali o prometni nesreči tik pred cestninsko postajo Dragotinci, v kateri sta življenje izgubili dve mladi osebi. Policisti so dokončno razčistili kdo je krivec za nastalo hudo prometno nesrečo.
Spomnimo: Policisti PU Murska Sobota so bili minuli ponedeljek ob 4.36 uri obveščeni o prometni nesreči pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote med tovornim vozilom in osebnim avtomobilom. V nesreči sta na kraju podlegla poškodbam dva udeleženca, sopotnika v osebnem avtomobilu. Vsi udeleženi so bili tuji državljani.

Prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila

“Prometno nesrečo, ki se je zgodila 16.10.2017 okrog 4.30 ure pred cestninsko postajo Dragotinci v smeri Murske Sobote, v kateri sta umrla sopotnika v osebnem avtomobilu je povzročil voznik tovornega vozila zaradi vzvratne vožnje na avtocesti, zaradi česar bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu.

Ker pa je voznik osebnega avtomobila po vsej verjetnosti vozil z neprilagojeno hitrostjo glede na vremenske razmere in vidljivost (gosta megla), tehničnih in drugih lastnostih ceste (cestninska postaja, omejitev hitrosti s prometnim znakom na 60 km/h) ter prometne razmere (prometni znak za nevarnost – prometni zastoj) bo zoper njega podana kazenska ovadba za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, saj se bo na podlagi izvedenskega mnenja sodnega izvedenca prometne stroke ugotavljala njegova morebitna soodgovornost za nastanek in posledice prometne nesreče (zato je bilo zaseženo osebno vozilo),” je včeraj v popoldanskih urah sporočila tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, Suzana Rauš.

Voznik preživel, dva prijatelja podlegla poškodbam

Z ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je v ponedeljek okrog 4.30 ure 41- letni madžarski voznik tovornega vozila zgrešil stezo za plačilo cestnine in zapeljal vzvratno. V trenutku, ko je po avtocesti pripeljal 44 – letni voznik osebnega avtomobila znamke Ford Mondeo, registrske oznake Litve in čelno trčil v zadnji levi del tovornega vozila.

Na kraju prometne nesreče sta zaradi poškodb umrla 39-letni in 28 – letni sopotnik v osebnem avtomobilu, vsi državljani Romunije. Voznik osebnega avtomobila je bil lažje telesno poškodovan in odpeljan v SB M. Sobota. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola (0,49 mg/l) in ni bil pripet z varnostnim pasom.