Prometna nesreča s smrtnim izidom pred naseljem Gomilica: Nesrečni pešec je hodil po sredini desnega smernega vozišča

Pomurske prometnice so minuli četrtek pozno zvečer terjale krvni davek. Okrog 22.05 ure je namreč 23-letni voznik osebnega avtomobila na regionalni cesti Črenšovci – Turnišče, pred naselje Gomilica, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v 47-letnega pešca, kateri je hodil v isti smeri in ob sebi potiskal kolo. Kot so ugotovili preiskovalci je pešec bil oblečen v črna oblačila in je hodil po sredini desnega smernega vozišča. Pri trčenju je pešec utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju umrl.
Kot so ugotovili policisti Postaje prometne policije Murska Sobota, ki okoliščine prometne nesreče sicer še preiskujejo, je 23 –letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Črenšovcev v smeri Gomilice. Izven naselja Trnje je dohitel pešca, ki je ob sebi potiskal kolo. Voznik osebnega avtomobila je z vozilom trčil v pešca, 47-letnega Roberta Šarkezija, imenovanega Ščuka iz bližnjega romskega naselja v Gomilicah, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Ogleda kraja nesreča sta se udeležila tudi dežurni preiskovalni sodnik Branko Palatin in okrožna državna tožilka Manuela Frumen. Med drugim je 23-letni voznik, prav tako doma iz Gomilice, ki je šel iz službe, opravil test prisotnosti alkohola, ki je bil negativen. Odrejena je bila tudi obdukcija trupla pokojnega pešca, za katerega bodo med drugim prav tako ugotavljali morebitno prisotnost alkohola ali kakšnih drugih prepovedanih substanc.

Kakorkoli že, nesrečni kolesa Robert Šakrezi je druga smrtna žrtev pomurskih prometnic od začetka letošnjega leta. V enakem obdobju lani so pomurski policisti obravnavali eno smrtno žrtev prometnih nesreč.

Na omenjeni relaciji je to že druga prometna nesreča s smrtnim izidom v minulih dveh letih, že sicer pa se na omenjeni cesti pogostokrat dogajajo prometne nesreče.