Projekt “Skupaj pod eno streho”

V poletnem času so se v sklopu operacije “Skupaj pod eno streho” pod okriljem lokalne akcijske skupnosti LAS PDL 2020 v izvedbi raznovrstnih organizacij odvijali dogodki, ki so združevali lokalno in širšo populacijo.
Nova pridobitev občine in projektnega partnerstva je tako velik prireditveni šotor z lesenimi stojnicami in opremo za ozvočenje. Novo pridobljena oprema se odslej uporablja za večje prireditve in posledično s tem izboljšuje število ter kakovost dogodkov. Hkrati pa nudi potrebno infrastrukturo za razne lokalne organizacije, da se udejstvujejo s svojim poslanstvom.

Konec avgusta in v začetku septembra so se v šotoru zvrstili dogodki, kot so sejem nevladnih organizacij, predstavitev občinskih javnih zavodov in institucij, delavnica za kulturni menedžment ter tudi popoldanski del Lendavske trgatve. Prav tako so možnost predstavitve v šotoru dobili tudi društva in organizacije, ki so predstavili svoje delovanje; med njimi so Društvo Gibko, Odbojkarski klub Lendava, Klub študentov Lendava. V sklopu Festivala Vinarium so se odvili še Dnevi manjšin v občini Lendava oz. etno večeri, kjer so se po posamičnih dnevih predstavila društva s kulturo in kulinariko, in sicer: Zavod za kulturo madžarske narodnosti, Zveza kulturnih društev in Javni sklad za kulturne dejavnosti, Kulturno turistično društvo Novi Sad in Hrvatsko kulturno društvo Pomurje. Slednji je na svojem dvorišču priredil še plesno delavnico in Medžimurski sejem.

S projektnimi aktivnostmi so se tako vzpostavile nove oblike sodelovanja, organizirano je bilo usposabljanja za potrebe dviga kompetenc na področju organizacije dogodkov z vrhunsko opremo in usposobljenim timom. Aktivnosti so med drugim zajemale izobraževanje za postavitev šotora, izobraževanje za upravljanje zvoka na dogodkih,  plesne delavnice za nastope na dogodkih, kulturni management, delavnice za usposabljanje ciljnih skupin ter promocijsko-izobraževalne dogodke socialnega podjetništva.

Zavod za turizem in razvoj Lendava pa je vzpostavil spletni koledar dogodkov, http://ztr.si/koledar-dogodkov/, kjer lahko spremljate dogajanje v občini Lendava.

Vodilni partner projekta “Skupaj pod eno streho” je Občina Lendava. Ostali partnerji operacije so: Zavod za turizem in razvoj Lendava, Hrvaško kulturno društvo Pomurje, Zavod za trajnostni razvoj lokalnih skupnosti, Renkovci ter Produkcijske in druge storitve, Peter Ošlaj s.p.. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.