Priznanja Pomurske turistične zveze: Ducat nagrad v Lendavo

Tudi letos je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Zaradi vsem dobro znanih razlogov je imenovanje nagrajencev nekoliko zamudilo, zaradi enakih razlogov pa ni bilo vsakoletnega srečanja pomurskih turističnih delavcev, kjer so nagrade tudi dejansko podelili. Lendavčani smo v minulem letu bili uspešni, saj smo “odnesli” večino nagrad.
Pomurska turistična zveza je lani v jeseni objavila razpis za Podeljevanje priznanj, plaket in kipca štorklje na področju turizma v Pomurju za leto 2020. Rok za oddajo vlog je bil 23. november 2020. Nagrajenci so sicer znani, priznanja pa bodo podeljena na Srečanju turističnih delavcev Pomurja, katerega bodo izvedli ob prvem možnem terminu, vezano seveda na covid razmere. Kdo je najbolj zaznamoval vaše okolje na turističnem področju? Kdo se že vrsto let trudi pri razvoju turizma v vaši organizaciji, občini, nasploh v pomurski regiji? Katera organizacija je najbolj pripomogla k prepoznavnosti in turističnem razvoju vašega kraja? Kdo so tisti, ki si upajo, pristopajo k turizmu na inovativen način? Komu je mar za trajnostni in okolju prijazen razvoj turizma?

Društvo vinogradnikov in sadjarjev Lendava je prejelo Pisno priznanje za prostovoljno delo. Društvo danes šteje okrog 100 članov. Cilj društva je, da pripomore k razvoju vinogradništva in sadjarstva, za ohranjanje tradicije ter razvoj turizma. Društvo nudi tudi strokovno pomoč pri obnovi vinogradnikov in sadovnjakov, vzpodbuja k ekološko čistejšemu in bolj urejenim vinogradom.

Planinsko društvo Lendava je prav tako prejelo Pisno priznanje za prostovoljno delo. Planinsko društvo Lendava je bilo ustanovljeno leta 1987. Povezuje članstvo na območju občin Upravne enote Lendava: Občine Lendava, Občine Črenšovci, Občine Turnišče, Občine Velika Polana, Občine Dobrovnik, Občine Odranci in Občine Kobilje. Vključuje pa tudi zainteresirane člane iz sosednje Madžarske in Hrvaške. “V društvu se trudimo, da v skladu s statutom PZS in Častnim kodeksom Slovenskih planincev navajamo občane, zlasti mladino k aktivnemu sodelovanju v naravi, predvsem zaradi spoznavanja prirodnih lepot in telesnovzgojne dejavnosti.”

Katarina Utroša s.p., Naravna kozmetika Katarinca je prejela Pisno priznanje za profesionalno delo. KATARINCA je s srcem narejena slovenska naravna kozmetika, ki jo odlikujejo posebej izbrane naravne sestavine domačih dobaviteljev in ozek nabor le teh v posameznem izdelku. Podprta je s strokovnim znanjem in pozitivnimi uporabniškimi izkušnjami. Ustreza vsem zahtevanim standardom s področja naravne kozmetike. Izdelki niso testirani na živalih in ne vsebujejo zdravju škodljivih sestavin in umetnih barvil in dišav, konzervansov, alkohola. Primerni so tako za nego zdrave kot tudi občutljive kože in kože nagnjene k alergijam, kožnim boleznim, dermatitisu, ekcemom.

Turistična zveza Lendava vabi je prejela Plaketo Pomurske turistične zveze. Turistična zveza Lendava vabi je samostojna, prostovoljna in nepridobitna organizacija, ki združuje in povezuje registrirana društva, organizacije ter druge pravne osebe, samostojne podjetnike, druge organizirane skupnosti z namenom pospeševanja in razvoja turizma v občini, zagotavljanja kvalitetnih vsebin s področja turizma, dvig kvalitete turističnih dejavnosti, promocije občine in vpliv te dejavnosti na druga področja v občini Lendava.

Kipec štorklje Pomurske turistične zveze so prejele Terme Vivat. Terme Vivat so odlična destinacija za predajanje toplim objemom termalne vode, kolesarjenje, pohodništvo in doživetje edinstvene prekmurske kulinarike. Družinska vizija dolgoročnega razvoja Term Vivat temelji na kvalitetnih turističnih storitvah z individualnim pristopom do gosta. “Zadovoljni gosti potrjujejo našo usmeritev.”