Pristopite k projektu “Okusi Lendave”

Turistična zveza Lendava vabi v znamenju Slovenije, Evropske gastronomske regije v letu 2021 razvija kulinarični projekt Okusi Lendave, v sklopu katerega bodo lendavske ponudnike promovirali pod skupno blagovno znamko. Pobudnik aktivnosti je Občina Lendava, ki projekt tudi koordinira.
“Želimo, da se v okviru kulinarične akcije Okusi Lendave pod skupno blagovno znamko zbere lendavsko kulinariko, vina in ostale produkte (mesnine, sir, pekovsko pecivo, sladice, med,…) in se na ta način ozavešča goste, da bi na svojih počitnicah uživali lokalne jedi,” so sporočili iz Turistične zveze Lendava vabi. Ob tem se bodo vrstile razne strokovne delavnice z različno tematiko, s poudarkom na ponudnikih lokalnih produktov ter gostinskih ponudnikih.

“S projektom Okusi Lendave želimo biti v podporo našim članom pri ponovnem zagonu svoje dejavnosti, saj verjamemo, da nas v letu 2021 čaka uspešna turistična sezona. S projektom vam bomo zagotovili celovito promocijo pod eno blagovno znamko, do gostov pa bomo dostopali tako preko spleta, kot tudi direktno na destinaciji pri sodelujočih ponudnikih, predvsem pa na stolpu Vinarium Lendava, kjer bod naši sodelavci v direktnem stiku z gosti. V kolikor želite biti del projekta Okusi Lendave tudi vi, prosimo, da izpolnite pristopni obrazec in nam ga pošljite na info@lendava-vabi.si. Za vsa dodatna vprašanja smo z veseljem na voljo,” so sporočili iz Turistične zveze Lendava vabi.

Prva delavnica v sklopu projekta že opravljena

Prva delavnica za člane Turistične zveze Lendava vabi in ostale ponudnike se je odvila v sredo, 17. februarja 2021 preko Zoom-a na temo Postkoronski trendi v turizmu. Delavnico je izvajala marketinška agencija April 8, ki že 15 let uspešno deluje na področju marketinga destinacij. Njihovi najbolj odmevni marketinški kampanji sta vsekakor “Nazaj v Portorož” ter “Super babi v Rogaški Slatini.” V tokratni virtualni delavnici se je 16 turističnih ponudnikov iz Lendave seznanilo z aktualnimi trendi na področju turizma v Sloveniji ter svetu. Skozi praktično delavnico so iskali inovativne rešitve privabljanja gostov na destinacijo ter ustvarjanja turističnega produkta po meri, glede na potrebe in želje gostov.

V naši občini premoremo pestro paleto jedi, ki smo jih morda že pozabili in bi jih lahko znova obudili v novi preobleki; različna društva in organizatorji pripravljajo številne manjše in velike kulinarične dogodke, med katerimi je gotovo najbolj prepoznaven Festival Vinarium; imamo tudi številne ponudnike lokalnih pridelkov in izdelkov. Priložnosti na omenjenih področjih je še veliko, zato bomo v tem letu pomagali pri udejanjanju naslednjih izzivov:

  • Zagotoviti večjo prepoznavnost in kontinuiteto lokalne kulinarike.
  • Privabiti več obiskovalcev tudi na manjše prireditve.
  • Pomagati lokalnim ponudnikom in pridelovalcem.
  • Ponuditi obiskovalcem in turistom, ki obiščejo naš kraj – samo lokacijo stolpa Vinarium letno obišče 90.000 ljudi – tiste jedi, ki jih pripravljamo doma.

Pristopni obrazci:

– Gostinski ponudniki

– Pridelovalci

– Ponudniki vin