VIDEO: Priprave vijoličastih v Moravskih Toplicah

Nogometaši Maribora tudi letos krepijo svojo kondicijo v pokrajini ob Muri, natančneje v Moravskih Toplicah, kamor se na priprave vračajo že nekaj let. Prekmurska ravnica jim torej očitno koristi, prvo prijateljsko srečanje pa bodo jutri odigrali proti lendavski Nafti 1903.

Trenutno vodilna ekipa slovenskega državnega prvenstva v nogometu, NK Maribor, je svoje priprave tudi letos pričela v pokrajini ob Muri, natančneje v Moravskih Toplicah. Kraja je vijoličasta ekipa sicer vajena, saj se tja vrača že kar nekaj let, pa tudi igrišče na katerem trenirajo jim precej ustreza. Kot pravi trener Darko Milanič, želijo čas na tamkajšnjem igrišču kar najbolje izkoristiti. V Moravske Toplice se je iz štajerske prestolnice podalo okrog 27 nogometašev.

Ta teden bo pri vijoličastih v znamenju vadbe na visokih obratih. Po nizu treningov na ogrevanem terenu pri hotelu Vivat, pa bo tudi čas za prvi prijateljski tekmi, to je jutrišnja z Nafto 1903 na umetni travi pri DOŠ I ob 16.00 uri in sobotna z madžarskim Zalaegerszegom. Osrednji del priprav bodo sicer Mariborčani opravili v Turčiji, kamor se bodo odpravili predzadnji januarski dan.