Prihajajoči vikend se začenja Pomurska košarkarska liga; Veterani KK Lindau odigrali prijateljsko srečanje

Ta vikend je na sporedu prvi krog, ki bo zagotovo poskrbel z zanimivimi srečanji in kvalitetno košarko. Liga se začenja nekaj tednov prej, kot je bilo v navadi v preteklih sezonah, saj se letos za naslov pomurskega prvaka v košarki bori 7 ekip, kar pomeni 14 krogov rednega dela, v vsakem krogu pa bodo odigrane tri tekme.
Sezono bodo odprli košarkarji KK Ljutomer in ŠD Tropicano Bistrica, ki bodo na parket športno-izobraževalnega centra v Ljutomeru stopili v soboto ob 16.00. Ekipi sta se lani pomerili štirikrat, dvakrat v rednem delu, ko so na obeh tekmah slavili Bistričani, ter dvakrat v razigravanju, ko so bili za odtenek uspešnejši Ljutomerčani. Tekma bo tako priložnost za maščevanje bistriških košarkarjev, toda Prleki se zagotovo ne bodo dali – znova lahko pričakujemo napet dvoboj.

Dan kasneje ob 13.30 bo v isti dvorani potekal obračun med lani srebrnimi KD Ljutomer in povratniki v PKL, KD NONA Sobota. Ekipi sta se nazadnje srečali v sezoni 2017/18, ko so tako v rednem delu, kot tudi v polfinalu, slavili soboški košarkarji. Zanimivo bo videti, kako se bodo lani uspešni Ljutomerčani postavili po robu favoriziranim Prekmurcem, saj bo za oboje začetek sezone izjemno pomemben – KD Ljutomer bi z zmago nad Nono lahko ujeli dober ritem in tako tudi nadaljevali, Nona pa si ne sme privoščiti poraza na tekmi, kjer so favoriti.

V nedeljo ob 15.00 bo odigrana tudi prva tekma na levem bregu Mure: košarkarji ŠD Murska Sobota na parketu ekonomske šole gostijo ekipo KK Lindau Lendava. Ekipi sta se v zadnji sezoni, tako kot ostali pari, pomerili štirikrat, v rednem delu so obakrat zmagali Lendavčani, v razigravanju pa so bili boljši Sobočani. Kako bo letos, bomo videli: soboška ekipa se je v primerjavi z lansko nekoliko spremenila, lendavska pa je predvsem oslabljena (čeprav je jedro ekipe isto, je na seznamu ekipe le 15 košarkarjev). Motivov za borbeno igro zagotovo ne bo manjkalo na nobeni strani, zato bo srečanje zagotovo zanimivo za gledalce.

Veterani KK Lindau odigrali prijateljsko srečanje

Minulo soboto je bila v športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava odigrana prijateljska tekma med veterani KK Lindau in veterani KK Kropa iz Gorenjske. Tovrstna srečanja ekipi organizirata dvakrat letno že več let zapored. “Prijateljstva, ki so se spletla med igralci so pristna, toda v igro vsi vstopajo z veliko vnemo in agresijo, odvisno od tega, koliko to posamezniku dopuščajo leta,” je dejal Velimir Horvatič.

Začetek prijateljskega obračuna je nakazal na to, da bosta obe strani vložili vso energijo v to, da bi tekmo zaključile z zmago. V prvi četrtini so bili gostje nekoliko uspešnejši in četrtino zaključili z dvema točkama prednosti, toda domači so do polčasa izničili prednost gostov in v drugi del tekme krenili s šestimi točkami prednosti. Prava moška borba se je nadaljevala tudi v drugem delu tekme, kjer je bil rezultat čez celotno srečanje zelo tesen, zaključek pa je pripadel domačinom, ki so tekmo zaključili v svojo korist.

Za KK Lindau veterane so nastopili: Boris Györkös, Iztok Feher, Robert Šimonka, Vlado Bratkovič, Samo Kržišnik, Gorazd Horvatič in Robert Lenarčič
Za KK Kropa veterane so igrali: Habjan, Pavlič, Ralič, Samac, Zupan, Filipovič in Klemenčič