Prihajajoči vikend na območju Lendave dve večji pustovanji

Vikend ki je pred nami, vsem pustnih zabav željnim prinaša kar dve večji in praktično že tradicionalni pustni zabavi. Prva se bo že ta petek odvijala v lendavski Mansardi, druga, sobotna, z bistveno daljšo tradicijo, pa se bo odvijala v vaškem domu v Dolini. Zabave vsekakor ne bo primanjkovalo.
Čeprav bo letošnji pustni torek šele trinajstega februarja, se bosta dve večji, tradicionalni in odmevnejši pustni zabavi odvili vikend prej. Zabavi za pustne maske bosta tako na sporedu že prihajajoči petek in tudi dan za tem, v soboto. Tako na prvi kakor tudi na drugi zabavi organizatorji pričakujejo veliko število obiskovalcev, napovedujejo pa tudi odlične zabave. Poglejmo, kje bomo torej letos pustovali.

Tako Klub Študentov Lendava kakor tudi organizatorji pustovanja v Dolini, prireditve pripravljata že vrsto let, a ima prireditev v Dolini še veliko daljšo tradicijo. To se namreč odvija v dvorani tamkajšnjega vaškega doma, nič drugače pa ne bo tudi letos. Ob 16.00 uri se bo v Dolini odvila pustna povorka z veseloigro v središču naselja, ob 17.00 uri pa v dvorani vaškega doma sledi pustna predstava in mini disko za otroke.

Zabava za vse pustne maske se bo pričela ob 19.00 uri, prav tako v dvorani vaškega doma, glasbena skupina Duo Last Minute pa bo poskrbela za odlično glasbo. Tudi letos bodo najboljše pustne maske nagrajene.

Že dan prej pa se bomo lahko zabavali v lendavski Mansardi. Tam Klub študentov Lendava znova pripravlja nepozabno pustno zabavo z vsem dobro poznano glasbeno skupino Blue Planet. Članice Kluba študentov Lendava bodo poskrbele za zanimivi izgled prireditvenega prostora, najboljše posamične in skupinske maske pa čakajo “super nagrade,” so zapisali organizatorji.

Vse maske bodo v lendavsko Mansardo lahko vstopile brezplačno, preostali pa bodo v organizacijski proračun prispevali minimalno vstopnino. Zabava se bo v priljubljenem lendavskem prireditvenem prostoru pričela okrog 21.00 ure in se zaključila v zgodnjih jutranjih urah. Za obiskovalce bodo pripravljene tudi akcijske cene pijač, kot se za takšno zabavo seveda tudi spodobi.