Prihajajoči vikend bo na sporedu Srebrna žogica Lendave 2020!

Letos, natančneje prihajajoči vikend, bo BK Mladost Lendava že 15. zapored organiziral Srebrno žogico Lendave, termin tekmovanja pa je sprva bil določen med 17. in 19. aprilom. To se zaradi vladnih ukrepov za zajezitev koronavirusa seveda ni bo zgodilo, organizatorji pa so tekmovanje premestili na jesenski čas, natančneje na prihajajoči vikend, 17. in 18. oktober.
Pred petnajstimi leti so v lendavskem badmintonskem klubu Mladost pričeli z izvajanjem močnega in znanega turnirja “Srebrna žogica Lendave,” a petnajsta izvedba bo prva, ki bo premaknjena na jesenski čas. Zaradi vladin ukrepov za zajezitev koronavirusa namreč. “BK Mladost Lendava bi letos že 15. zapored organiziral tradicionalni mednarodni turnir Srebrna žogica Lendave, ki bi sicer po prvotnih načrtih letos potekal od 17. do 19. aprila 2020. Zaradi razmer, povezanih z epidemijo koronavirusa, turnirja aprila ne bo, vodstvo kluba pa išče ustrezen termin za izvedbo tekmovanja jeseni,” so sporočili iz BK Mladost Lendava. Termin so našli in sporočili, da bo omenjeni znani in močen badmintonski turnir na sporedu prihajajoči vikend, 17. in 18. oktobra.

Tekmovalci bodo letos tekmovali v naslednjih starostnih kategorijah in disciplinah: U17, U15, U13 in U11. “Tekmovalni sistem na turnirju za posamezno je skupinski del s po 3-4 tekmovalci na skupini in K.O. sistem. Za dvojice pa K.O. sistem. Na turnirju se bodo uporabljale uradne žoge Forza,” so sporočili iz BK Mladost ter poudarili, da bo za vse udeležence in obiskovalce v dvorani obvezna uporaba zaščitne maske. Lanskega tekmovanja se je, spomnimo, udeležilo 195 tekmovalcev in tekmovalk iz 6 držav. Lendavska Srebrna žogica sodi med največje mladinsko tekmovanje v radiju 300 kilometrov, zaradi velikega števila udeležencev pa kar nekaj pridobi tudi lokalni turizem. Tekmovanje se vsako leto odvija v dvorani Dvojezične srednje šole Lendava in po potrebi v veliki telovadnici Dvojezične osnovne šole I Lendava.

Ostale novičke BK Mladost Lendava …

  • V soboto, 3. oktobra 2020 je v športnem centru Bit potekal 2. krog Slovenske lige 2019-2020. Ekipa BK Mladost Lendava je odigrala dve tekmi. Najprej se je pomerila proti ekipi BK Kungota, s katero je izgubila z rezultatom 2:3, nato pa zmagala proti ekipi BK Konex 1 z rezultatom 3:2. Ekipo BK Mladost Lendava so na tekmovanju zastopali Anel Hac Györkös, Denis Pešehonov, Nejc Šendlinger, Iva Koša in Sabina Magyar.

 

  • Od 6. do 9. oktobra so v Podčetrtku potekale priprave članske, mladinske in kadetske reprezentance Slovenije. Udeležilo se jih je 23 igralcev ter trenerja Maja Kersnik in Denis Pešehonov. Tema priprav je bila obramba in napad v dvojicah ter pozicijska igra dvojic. Priprave so bile tokrat bolj podrejene mladincem, saj jih v kratkem čaka Mladinsko evropsko prvenstvo. Temu primerno se je odigralo veliko tekem, kjer so pari uigravali različne situacije v igri. Priprav v Podčetrtku se je udeležil tudi član lendavskega kluba Anel Hac Györkös.

 

  • V kategoriji do 11 let posamezno sta Sven Pahor in Mia Oletič ostala v kvalifikacijah, Naja Horvat pa je po napetih treh setih v finalu zmagala in osvojila 1. mesto. V dvojicah se Sven Pahor ni uspel prebiti iz kvalifikacij, Mia Oletič in Naja Horvat pa sta skupaj osvojili 2. mesto. V kategoriji do 17 let posamično se Žiga Doler ni uspel prebiti iz kvalifikacij, Anel Hac Györkös je po porazu v četrtfinalu dosegel končno 5. mesto, Nika Bedič pa je po porazu v polfinalu in po napornih treh setih v boju za tretje mesto osvojila končno 4. mesto. V dvojicah je Anel Hac Györkös z Markom Korošo po napetih treh setih v polfinalu na koncu dosegel 3. mesto, Nika Bedič pa je z Anjo Jordan dosegla 1. mesto.