Prihajajoči četrtek se znova začenja lendavska pikado liga

Prihajajoči četrtek, prvo srečanje bo odigrano v četrtek ob 18.00 uri, se po gostilnah v Lendavi in okolici vnovič začenja lendavska pikado liga. V letošnji tekmovalni sezoni bo sodelovalo osem gostiln (minulo sezono 9), ki se bodo potegovale za prvo mesto ter organizacijo finalnega turnirja v pikadu.
Od prihajajočega četrtka naprej bo v gostilnah znova moč slišati zvoke pikadov, saj se začenja lendavska pikado liga. V tekmovanju, ki bo letošnjo sezono imelo 14. krogov, bo sodelovalo skupno 89 igralcev in devet gostiln. Finalno srečanje bo odigrano po zadnjem krogu, ob koncu meseca februarja prihodnje leto. Zmagovalna ekipa bo prejela nagrado s sklada in pokale, dolžna pa bo med drugim organizirati zaključni turnir v pikadu, kjer bodo svoje moči merili prav vsi igralci aktualne lige. Zmagovalci lanske sezone so bili člani ekipe bara Kvatro Gal iz Doline po tem, ko so premagali ekipo bara Extra iz Petišovcev prav tako pa so slednji bili predlanski zmagovalci.

V igri vzdržljivosti, koncentracije, zbranosti in natančnosti pa bo, kot smo že omenili, letos med seboj tekmovalo osem gostinskih lokalov. To so: Bar Matko (Kapca), Kvatro Gal (Dolina), bar West (Pince), Booom Bar (Gaberje), bar Lero (Petišovci), bar Extra (Petišovci), Kvatro Gal II (Dolina) in bar Retro (Lendava). Skupno bo puščice tokratno sezono, ki se, kot že rečeno, prične v četrtek, metalo devetinsedemdeset igralcev in če lansko sezono nežnejši spol ni sodeloval, bo letošnjo sezono drugače, saj so registrirane tudi štiri igralke. Od omenjenih štirih kar tri igralke prispeva petišovski bar Extra. In letošnja novost? Če so minule sezone lahko sodelovali igralci tudi iz drugih krajev, so tokrat v pravilniku jasno določili, da igralci letošnjo sezono lahko prihajajo le iz območje poštne številke 9220, torej Lendava.

Večina igralcev je seveda amaterjev. Liga ni profesionalna, igralci pa med seboj tekmujejo zaradi druženja in deloma tudi zaradi tekmovalnosti. Nekateri so seveda v omenjeni igri bolj vešči, drugi spet nekoliko manj, a ravno to je čar lige, ki postane zanimiva že po nekaj odigranih krogih. Rezultate bo moč spremljati na našem spletnem portalu, pod zavihkom Pikado liga, za objavljanje rezultatov pa bo skrbel organizator.