Prihajajoče lokalne volitve: Županja Turnišča deležna groženj, tudi zoper družino

V nedeljo 18. novembra 2018, bodo redne lokalne volitve, na katerih bodo v vseh občinah izvolili člane občinskih svetov, župane in člane svetov ožjih delov občin. Da se je volilna kampanja že pričela, za nekatere na umazan način, je jasni pokazatelj tudi SMS sporočilo županji Občine Turnišče, mag. Vesni Jerala Zver.
Kot kaže so tudi lokalne volitve postale prava mala politična vojna. In to ne običajna, z glasovi, temveč vojna na osebni ravni, ko je vključena družina, vključno z otroci. Danes je grožnje zoper sebe in družino vključno z otroci v obliki sporočila SMS prejela županja Občine Turnišče, mag. Vesna Jerala Zver. Ta je zapisala, da “se je enim po domače “odpelalo” in, da “za svoje politične interese ne izbirajo sredstev” ter, “da jim niso sveti otroci in družina.”

Kot je še zapisala županja avtorju sporočila in njegovim pomagačem, ta ne bo klonila in da “tudi vam teče čas.” Županja je že danes podala prijavo na policijo in tožilstvo in “tisti ki ni ničesar zakrivil se nima česa bati.” Je pa celotna zadeva še toliko bolj zanimiva, saj gre za klicno kodo +387. Ta pripada Bosni in Hercegovini in gre najbrž za predplačniško številko. Po mnenju soproga županje, Dominika Zvera, gre za osebo iz območja občine Turnišče.

Aktualni županji pisec sporočila SMS sporoča, da je v nevarnosti in da je v nevarnosti tudi sama ter njena družina. Pisec ji ob tem sporoča, da ima dva dneva, da prekliče vse ovadbe in prijave vključno s “priležniki.” Ta ob tem še doda, da ji sledijo in da si (županja) naj ne dovoli napak ter da si naj ne drzne vnovič kandidirati (na lokalnih volitvah). Sporočilo SMS pošiljatelj zaključuje, da se naj županja “elegantno umakne iz vseh pozicij” in da “čas prične teči zdaj.”

“Občino sem prevzela v razsutem stanju. Veliko smo naredili, da smo to “spravili” v normalno stanje. Očitno nekaterim to ne odgovarja. Žalostno je, da se je nekdo spravil na tak nivo. To so vsekakor udarci pod pasom, ki pa me ne bodo ustavili. Če bi pisatelj takšnih sporočil želel biti na županskem položaju, to definitivno ne bi šlo. Takšnih in podobnih stvari sem deležna že vsaj pol leta. Mnoge zelo boli, da ne dovolim pretakanja denarja v zasebne žepe. Prepričana sem, da, kar se tiče proračuna, delamo zelo dobro in gremo naprej,” nam je v telefonskem pogovoru dejala županja Vesna Jerala Zver.