Pridružite se poletni dobrodelni akciji #podarizvezek

LRF za Pomurje je v okviru projekta Regionalno stičišče nevladnih organizacij Pomurja prevzela koordinacijo dobrodelne poletne akcije zbiranja šolskih potrebščin za pomurske otroke iz socialno ogroženih družin, katere pobudnika sta Zavod za pomoč dijakom ranljivih socialnih skupin in Dobrodelno društvo Pomagajmo odprtih src.
Tudi pri nas živijo številne družine, ki potrebujejo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.548 osnovnošolcev, kar je skoraj za 420 razredov otrok. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin. Tako so zapisali pri slovenski Karitas, po vzoru katere je z akcijo startala tudi Ustanova lokalna razvojna fundacija za Pomurje.

Cilj akcije je zbrati čim več zvezkov za socialno ogrožene otroke in z vašo pomočjo osnovnošolce spodbuditi k solidarnosti s sovrstniki. “Otroke in njihove starše prosimo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek za osnovnošolce, ki tudi v Sloveniji potrebujejo pomoč. Želimo zbrati zvezke za več kot deset tisoč otrok.” Vsem sodelujočim organizacijam v akciji se bodo organizatorji ob zaključku tudi javno zahvalili in vam v znak zahvale predali simbolično darilo. Končni dogodek bodo organizirali v sodelovanju z regijskimi mediji in nevladnimi organizacijami.

Akcija traja do konca avgusta

Šolske potrebščine lahko donirate na glavni zbirni točki na naslovu: LRF za Pomurje, Martjanci 36 ali na zbirnih točkah, ki jih sproti objavljajo na Facebook strani #podarizvezek  in na spletni strani LRF za Pomurje . Seveda pa lahko stvari posredujete tudi po pošti ali pa jih v Lendavi oddate v prostorik ZKD Lendava, na Glavni ulici 2 v Lendavi. “Z veseljem vas pričakujemo in se vam v imenu otrok, ki se bodo teh šolskih potrebščin najbolj razveselili, iskreno zahvaljujemo za vaš dar.”