Pridobitev ali podaljšanje študentske prehrane tudi letos v Lendavi!

Študenti iz lendavskega območja oz. okolice so v preteklih letih morali za pridobitev ali podaljšanje študentske prehrane potovati do Murske Sobote, Maribora ali celo Ljubljane. V letošnjem letu pa to, tako kot tudi lansko leto, ne bo več potrebno, saj je tudi letos vzpostavljena točka subvencionirane študentske prehrane v prostorih Kluba študentov Lendava, v Gederjevi hiši (Ulica Lajcsija Pandurja 1).
Od današnjega ponedeljka (17.9.) naprej, lahko študenti v Gederjevi hiši, v prostorih Kluba študentov Lendava, opravite prvi vpis ali podaljšanje subvencionirane prehrane. To boste lahko storili vsak delovni dan od devete ure dopoldan naprej.

Kako poteka prvi vpis v sistem subvencionirane prehrane? (Velja samo za bruce in študente, ki še niso bili nikoli vpisani v sistem SŠP)

– Najprej preko portala www.studentska-prehrana.si opraviš spletno prijavo (skrajno desno zgoraj izbereš “Prvi vpis,” vpišeš vse potrebne osebne podatke, prebereš splošne pogoje ter vse skupaj potrdiš s klikom na »Potrdi«).

– Zapišeš si številko prijavnice, ki se izpiše na zgornjem delu vpisnega obrazca in se z njo v roku 90 dni od izpolnitve prijavnice na spletu, OSEBNO zglasiš na najbližji točki SŠP, kamor prineseš tudi osebni dokument, dokazilo o statusu za tekoče študijsko leto (indeks ali originalno potrdilo o vpisu) in telefon. Registracija v sistem subvencionirane prehrane ni mogoča preko interneta ali pošte.

– Z referentom na točki SŠP bosta nato preverila točnost vpisanih podatkov. Na točki SŠP boš izbral tudi sredstvo, s katerim se boš identificiral pri koriščenju subvencionirane prehrane (telefonska številka oz. sim kartica – brezplačno ali brezkontaktna čip kartica – 15 EUR)

– Na točki SŠP moraš pri podatkih obvezno vpisati tudi svoj elektronski naslov, ker je ta hkrati tvoje uporabniško ime za aktiviranje računa na spletni strani.

– Referent ti natisne aktivacijsko kodo za dostop do internetnega pregleda pretekle porabe in trenutnega stanja prostih subvencij prek spletne strani www.studentska-prehrana.si (izbereš aktivacijo računa – polje »račun aktivirate tukaj«).

Kako podaljšaš upravičenost do subvencije? (VELJA ZA ŠTUDENTE, ki so se v sistem že vpisali oz. naredili prvo prijavo)

Za podaljšanje upravičenosti do subvencij za študentsko prehrano, se moraš osebno zglasiti na katerikoli točki SŠP (ne glede na to pod katero univerzo spada tvoja fakulteta), kamor prineseš potrdilo o vpisu za študijsko leto 2017/18 ali študentsko izkaznico (z veljavno nalepko za tekoče študijsko leto) in osebni dokument. Svojo aktivacijsko kodo in elektronski naslov po ponovni registraciji v sistem vpišeš na spletni strani, da boš lahko pregledal pretekle porabe in trenutno stanje prostih subvencij.

Vsi študenti, ki živite v Upravni enoti Lendava, se lahko v tem času že tudi včlanite v Klub študentov Lendava ter koristite različne ugodnosti in popuste“Vsi novi člani bodo dobili tudi brezplačno nezgodno zavarovanje pri Vzajemni, poleg zavarovanja pa imamo za vas tudi zanimive praktične nagrade.”

S seboj prinesete potrdilo o vpisu za študijsko leto 2018/19 in izpolnite prijavnico, ki je na voljo tudi na spletni strani KŠL.