Pri Sava Turizmu pojasnjujejo, da nobena destinacija ni predmet prodaje

Pred nekaj dnevi smo v podjetje Sava Turizem d.d. poslali nekaj novinarskih vprašanj o morebitni prodaji nekaterih destinacij. Med občani in tudi nekaterimi zaposlenimi so se namreč razširile govorice, da so Terme Lendava predmet prodaje, a lastnik Sava Turizem d.d. tega ni potrdil.
Že nekaj časa se tako med zaposlenimi v Termah Lendava kakor tudi med zaposlenimi v drugih destinacijah pod okriljem Save Turizma d.d. govori, da že prej omenjeni lastnik prodaja nekatere turistične destinacije iz svojega asortimana. Res je, da je pred časom uspešno stekla prodaja hotela Elizabeta na Mlinski ulici, tega je za skorajda pol milijona evrov kupilo podjetje Sicom Invest, a to kot kaže, ne velja za Terme Lendava. Hotela sicer nista imela istega lastnika.

Nekaj informacij je v naše uredništvo prišlo že pred časom, kar smo tudi preverili. Zanimanje za nakup naj bi po naših podatkih nakazal madžarski podjetnik, a tega pri podjetju Sava Turizem d.d. niso potrdili. Od tam so odpisali, da v družbi ves čas spremljajo dogajanje na turističnem trgu in preverjajo investicijske priložnosti oziroma povpraševanja, a da v načrtu ni ničesar konkretnega.

Iz Save Turizma d.d. so sporočili, da “v skladu s tem tudi obravnavajo ponudbe in povpraševanja za morebitne investicije oziroma dezinvesticije” in da v tej smeri (tudi glede prodaje Term Lendava), ni stekel noben konkreten posel. “Doslej ni bila sprejeta še nobena odločitev v zvezi z nakupom oz. prodajo katerekoli izmed naših destinacij,” v zaključku pojasnjujejo pri Sava Turizmu.