Pri PMSNS razkrili nove naložbe v okviru predšolskega izobraževanja otrok

Na sedežu Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, na Glavni ulici 124 v Lendavi, so predstavili nove naložbe v izgradnjo in prenovo objektov ter površin v okviru programov za izobraževanje predšolskih otrok.
Za prenovo stare šole v Čentibi nekaj več kot pol milijona evrov

S pomočjo Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti  (PMSNS), ki je s podporo madžarske vlade zagotovila sredstva v višini 516.000 evrov za izgradnjo in prenovo, bo Občina Lendava prenovila staro šolo v Čentibi in tam ustanovila tri dodatne oddelke javnega zavoda Vrtec Lendava. Kot je že pred dnevi dejal župan Magyar, so se projekti že začeli premikati v pravo smer.

Za potrebe vrtca v Gaberju kar 100 tisočakov

Dodatne prostore bo dobila tudi enota Vrtca Lendava v Gaberju. Nove površine bodo pridobili z zazidavo terase. PMSNS je s podporo madžarske vlade Občini Lendava, ki je ustanoviteljica vrtca, zagotovila skoraj 100.000 evrov. Projektna dokumentacija je že v nastanku, gradbeno dovoljenje za razširitev pa bi naj bilo, enako nared že marca letos.

Dvojezični vrtci v Pomurju bodo deležni novih športnih in igralnih površin

Ob vseh dvojezičnih vrtcih v Pomurju bodo uredili športne in igralne površine v vrednosti 135.000 evrov. Športne steze in igralne površine bodo med drugim namenjene izvajanju spretnostnih iger in vadbi usklajevanja gibov ter varnega padanja.