Pri PGD Lendava ostali brez poveljnika, imenovan je bil vršilec dolžnosti

Osrednja gasilska enota v Občini Lendava, prostovoljno gasilsko društvo Lendava, je od minulega četrtka brez poveljnika. Svoj nepreklicni odstop z mesta je pred dnevi podal Bojan Cvetko, upravni odbor društva pa je njegov odstop sprejel in na njegovo mesto imenoval vršilca dolžnosti.
Dozdajšnji poveljnik osrednje gasilske enote v Občini Lendava, Bojan Cvetko, je pred nekaj dnevi upravnemu odboru društva podal svoj nepreklicni odstop. Na četrtkovi seji upravnega odbora, katero je predsednik Ladislav Bažika sklical prvenstveno zaradi odstopa poveljnika Cvetka, je upravni odbor odstop Cvetka sprejel, soglasno pa je bil imenovan tudi vršilec dolžnosti poveljnika, to je postal Tomi Kepe, sicer Cvetkov dozdajšnji namestnik. Kepe bo funkcijo opravljal do februarja, ko društvo namerava izvesti redni letni občni zbor, seveda le, če bodo to dovoljevale razmere in predvsem zaradi slednjih Gasilska zveza Slovenije.

Sedaj že bivši poveljnik posebnih razlogov v svoji odstopni izjavi ni podal, a naj bi slednji, neuradno, bili osebne in predvsem službene narave (izmensko delo v tujini). Člani upravnega odbora so sicer odstop Cvetka obžalovali, odstop iz poveljniškega mesta pa hkrati pomeni tudi izstop iz članstva v upravnem odboru (poveljnik društva je namreč avtomatično tudi član slednjega). Kdo bi lahko februarja nasledil Cvetka še ni jasno. O tem bo odločal najvišji organ društva, torej občni zbor, o kandidatih pa je vsekakor še preuranjeno govoriti. Neuradno bi se v društvu lahko zgodila še kakšna sprememba in sicer pri vodstvu.

Lendavski gasilci že kmalu v Center za zaščito in reševanje

So pa člani prostovoljnega gasilskega društva Lendava v teh dneh že prejeli informacijo, da se ob morebitnih intervencijah več ne zbirajo pri starem gasilskem domu, temveč v novem Centru za zaščito in reševanje, kamor je že bila prepeljana večina vozil. V (sedaj že) nekdanjih garažah bo svoje mesto že kmalu dobila lendavska izpostava Rdečega križa kjer bo skladišče, nekaj stvari je sicer tja že bilo prepeljanih, stari gasilski dom pa bi moral že pred časom dobiti novo streho.