Pri Nafti 1903 tudi uradno dve novi okrepitvi, današnje srečanje proti Kaposváru odpovedano

Nafta 1903 stopnjuje ritem treningov pred začetkom drugoligaškega plesa, ki se prične prihajajoči petek. Članska ekipa ima treninge dvakrat dnevno, za ekipo pa so že tudi vsi prijateljski obračuni; današnji proti ekipi iz Kaposvárja je namreč včeraj bil odpovedan. Pri ekipi tudi uradno dva nova obraza: Hrvat Leon Leuštek in Madžar Grabant Bence.
Tudi včeraj je lendavska enajsterica opravila dva treninga, kot je to že v navadi in sicer dopoldanskega in popoldanskega. Treningov se udeležuje praktično celotna ekipa, ki trenutno šteje 21 igralcev, od teh pa bo seveda izbranih le 11, ki bodo začeli petkov prvi obračun proti ekipi Roltek iz Doba, ko se bo tekma odvila tudi pred kamerami SportKluba. Seveda vodstvo nogometnega kluba Nafta 1903 vse navijače in simpatizerje vabi na stadion.

Sta se pa včeraj predstavila tudi dva nova igralca članske ekipa. To sta tudi uradno postala Hrvat Leon Leuštek in Madžar Grabant Bence. Bence je 21-letni stranski napadalec, ki prihaja iz Sombathelya, kjer je tudi igral vse od svojega 13. leta starosti. Za tem je na dveh srečanjih nastopil za tamkajšnjo člansko ekipo in po tem bil izposojen v nogometni klub iz Soprona. Za lendavsko Nafto 1903 se je odločil zaradi želje po igranju v tujini, kjer zaenkrat vidi svojo prihodnost.

Leuštek je 24-letni igralec s prvoligaškimi in drugoligaškimi izkušnjami. Igral je na Hrvaškem (Karlovac, Inter Zaprešič, Hrvatski Dragovoljac), na Poljskem in v Sloveniji (Aluminij). “S prestopom v lendavsko Nafto 1903 sem zelo zadovoljen. Zadovoljen sem tudi s tukajšnjimi treningi in predvsem s trenerjem Fridlom ter ekipo, ki me je lepo sprejela,” pove Leuštek. Poleg Nafte 1903 so ga snubili še trije nogometni klubi, a se je za Nafto 1903 odločil ker mu je, kot pravi, všeč vizija kluba.

Srečanja danes proti Kaposváru ne bo, trener Fridl: “Smo nekoliko razočarani.”

Jutrišnjega prijateljskega obračuna proti madžarski ekipi iz Kaposvárja ne bo, so včeraj sporočili iz lendavske Nafte 1903. To seveda pomeni, da bodo igralci ostali brez generalke. Trener Fridl je bil ob novici nekoliko razočaran a ob tem pozitiven: “Mi smo športniki in mislim da ni neke bojazni, da bi se pripetilo kaj posebnega. Poizkusili bomo iskati druge možnosti in verjamem, da bomo uspeli. V skrajni sili bomo še kakšno srečanje pred pričetkom prvenstva odigrali med seboj.”

Kako ste zadovoljni s prikazanim na minulih prijateljskih obračunih? “Moram reči, da so fantje zagnani in pridni ter delovni. Sigurno je težava ker je to nekakšen preskok, a bomo ta zadnji teden pred prvenstvom poskušali situacijo osvežiti. S celotnimi pripravami smo zadovoljni, mogoče malo manj s prijateljskimi obračuni, vendar če bi bilo vse fino in dobro, bi bilo nekaj narobe. Tudi to moramo upoštevati in verjamem da bomo pripravljeni na prvenstvo,” je dejal Fridl.

Trener Fridl sicer prve enajsterice še ni izbral, saj kot pravi nekaj opcij in malenkosti še ima, bo pa ta, po njegovih besedah, znana tik pred petkom.

 Leon Leuštek

 Grabant Bence