Tiskovna konferenca: Pri Nafti 1903 predstavili prihode in odhode

Lendavska Nafta 1903 je včeraj pripravila tiskovno konferenco, na kateri sta sodelovala športni direktor Gergely Kocsárdi in glavni trener Gábor Boér. Člansko moštvo Nafte 1903 je to poletje doživelo velike spremembe v igralski zasedbi. V primerjavi s preteklo sezono je bil cilj sestaviti pomlajen in številčnejši kader, zato so, kot so dejali, tudi prestopi potekali v tem duhu.
Neposredno pred današnjim startom drugoligaškega tekmovanja, so včeraj pri Nafti 1903 opravili še zadnje dejanje in obvestili na tiskovni konferenci javnost o pripravah članskega moštva za novo prvenstvo v 2 SNL . Tiskovni konferenci v klubskih prostorih sta prisostvovala športni direktor Gergely Kocsárdi in glavni trener Gábor Boér. Direktor kluba Kocsárdi je prisotne novinarje seznanil o gibanju igralcev v živem prehodnem obdobju, o samih pripravah moštva pa glavni trener Gábor Boér.

“Priprave na začetek prvenstva so bile obsežne in kakovostne ter so trajale 6-7 tednov. Trenutno imamo zelo mlado moštvo. Zvrstilo se je kar nekaj odhodov in prihodov, saj je klub zapustilo 11 igralcev, medtem, ko je novih obrazov kar 10. Vodstvo kluba je v tem obdobju opravilo zares veliko dela. Dva igralca sta se vrnila in sicer iz ZTE-ja Mihael Rebrnik in iz Kopra Stjepan Oštrek. Kot novinci so prispeli László Papp iz ZTE-a ter Dragan Brkič iz Brežic. Sledi Mirsad Sulejmanovič iz Avstrije ter Igrec Stjepan iz Varaždina. Oleksandr Safranov je bil pri nas samo dva meseca. Trenutno je pri FC Videoton. V vodstvu računamo na še največ dve okrepitvi kar naj bi zaenkrat zadostovalo. Računamo, da bi nam 25 igralcev zadostovalo za naporno tekmovanje v drugoligaški konkurenci. Okrepili smo še strokovno vodstvo in sicer s trenerjem za fizično in fitnes pripravo, Zsoltom Nagyom,” je dejal Kocsárdi.

O poteku samih priprav pa je spregovoril prvi trener moštva Gábor Boér: “V tem minulem pripravljalnem obdobju se je zamenjalo veliko igralcev. Gibanje slednjih je bilo veliko, kot je omenil že direktor Kocsárdi. V sklopu priprav smo odigrali kar nekaj kakovostnih pripravljalnih srečanj (GNK Dinamo, FC Honved, NK Celje). Igralci so velike obremenitve prenesli dobro. Celotne priprave smo opravili v 60-70 odstotkih. Izoblikovati želimo svoj način igre in lastno filozofijo. Dobiti želimo vsako srečanje. Skozi celotno igro želimo biti mi tisti, ki dominiramo in vodimo. Pričakovanja navijačev in simpatizerjev kluba so velika, realnost pa je druga. V tekmovanju bi se radi uvrstili čim višje. Imamo zelo mlado in novo moštvo. Za vsako mesto v moštvu razpolagamo z dvema igralcema. Začetek bo sigurno težak. Upam da bomo uspešno nastopali in se uvrstili čim višje na drugoligaški razpredelnici. Škoda, da sta zbolela Rebernik in Živko na katera zaenkrat ne moremo računati.”

Novo prispeli igralci so:

 • Kiss Ágoston (2001) vratar, Puskás Akadémia FC
 • Dávid Zoltán (2002) srednji branilec, PMFC
 • Blaž Urh (1999) srednji branilec, Tabor Sežana
 • Dinnyés Olivér (2000) zadnji vezni igralec, MOL Fehérvár FC
 • Papp László (2001) levi bočni branilec, ZTE FC
 • Murár András (2005) vezni igralec, ZTE FC kölcsön (SZEGED Csanád Akadémia)
 • Dragan Brkič (2001) bočni napadalec, NK Brežice
 • Stjepan Igrec (1998) napadalec , NK Varaždin
 • Mirsad Sulejmanovič (1997) vezni igralec, LASK Juniors (AUT 2.liga)
 • Marko Josip Čavara (2003), napadalec NK Sesvete – NK Dinamo Zagreb
 • Niko Zamuda (2005), bočni napadalec, NK Nafta Akademija
 • Andrašec Luka (2003), vratar NK Nafta Akademija

Tekst: Franc Horvat Meštrovič
Foto: Nafta 1903