Preverite, kdo bo izvajal storitve na objektoma stolp Vinarium in Zipline Vinarium

Občina Lendava je na svojih spletnih straneh 9. decembra lani objavila namero o sklenitvi neposredne najemne pogodbe o izvajanju storitev na razglednem stolpu Vinarium s pripadajočimi zunanjimi zmogljivostmi in na bodočem objektu zipline-a Vinarium. Izvajalec je že bil izbran.
Predmet oddaje v najem sta zemljišči s pripadajočimi objekti oziroma infrastrukturo ter izvajanje marketinških aktivnosti v imenu in za račun lastnika (sklop A) in v svojem imenu in za svoj račun (sklop B). Najemna pogodba se bo sklenila za obdobje 5 let z možnostjo podaljšanja. Gre torej za izvajanje omenjenih aktivnosti na razglednem stolpu Vinarium ter ob razglednem stolpu Vinarum v Dolgovaških goricah ter na bodoči turistični atrakciji, zipline-u Vinarium, ki bo le streljaj oddaljen od razglednega stolpa.

Izvajalec, edini prijavljeni, je z Občino Lendava včeraj podpisal pogodbo

Na objavljen Javni razpis za namero o sklenitvi neposredne najemne pogodobe o izvajanju storitve na objektu stolp Vinarium in Zipline Vinarium, se je prijavil le en ponudnik in sicer Turistična zveza Lendava vabi, ki že upravlja s stolpom Vinarium, s katero je Občina Lendava sklenila 5 letno najemno pogodbo. “Obveznosti najemnika so skrb za nemoteno obratovanje objektov stolp Vinarium in Zipline Vinarium, prodaja vstopnic, tekoče vzdrževanja obeh objektov s pripadajočo infrastrukturo ter izvajanje marketinških in trženjskih aktivnosti. Občina Lendava si prizadeva, da lokacijo najvišjega razglednega stolpa v Sloveniji razvija z novimi pridobitvami in privlačnimi vsebinami, tako za domačine kot za obiskovalce, ki jih želimo čim dlje zadržati v naši lokalni skupnosti,” so sporočili iz Občine Lendava.

Pogoj za sklenitev najemne pogodbe je bil, da je ponudnik nevladna organizacija, ki ima podeljen status delovanja v javnem interesu na področju turizma in ima izkušnje pri izvajanju in upravljanju turističnih objektov. Ponujena najemnina za objekt razgledni stolp Vinarium ni smela biti nižja od 1.711,50 EUR (brez DDV). Občina Lendava bo skrbela največ za 11 zaposlenih vključno z DDV, od tega največ 5 oseb za destinacijo Zipline Vinarium s postopno zaposlitvijo glede na povpraševanje ter plačilo za tekoče obratovanje in vzdrževanje objektov stolp Vinarium in Zip-Line Vinarium vključno z DDV.

Janez Magyar, župan Občine Lendava (levo) in Janez Somi, predsednik Turistične zveze Lendava Vabi (desno). FOTO: Občina Lendava