Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali šest prometnih nesreč, tri kazniva dejanja,štiri kršitve javnega reda in miru in pet primerov povoženj divjadi.

V obravnavanih prometnih nesrečah je v štirih nastala le materialna škoda. V prometni nesreči na Pertoči in v Polani pa sta bila dva udeleženca lahko telesno poškodovana.

S področja kriminalitete na območju Murske Sobote obravnavana tatvina lesa in odkrit bankovec za 20 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen, na območju Gornjih Petrovcev pa je bil obravnavan vlom v poslovni prostor.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnih krajih in dvakrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se po intervencijah policistov pomirili.

V času od 1. do 14. oktobra poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa. Vozniki bodite previdni v območjih prehodov za pešce in območjih, kjer se pričakuje prisotnost pešcev.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Policijske postaje Lendava.