Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali tri prometne nesreče, šest kaznivih dejanj, devet kršitev javnega reda, pridržali eno osebo in štiri primere povoženja divjadi.

Ob 16.40 smo bili obveščeni, da je izven naselja Dobrovnik v smeri Kobilja voznik osebnega avtomobila zapeljal v jarek in se prevrnil. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, zapeljal najprej v obcestni jarek in se nato prevrnil na streho. Pri tem se je voznik lažje telesno poškodoval. Na osebnem avtomobilu je za 5.000 EVR škode.

Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino mobitela, tatvino bakrenih žlebov z mrliške vežice, poskus vloma v gostinski lokal, poškodovanje optičnih jaškov pri železnici, kaznivo dejanje Kršitev temeljnih pravic delavcev in zasegli bankovec za 50 EVR za katerega se sumi, da je ponarejen.

Javni red in mir je bil kršen petkrat na javnem kraju in štirikrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki je na javnem kraju nadaljeval s kršitvijo je bil pridržan na policijski postaji v Murski Soboti.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju celotne policijske uprave.