Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali sedem kaznivih dejanj, štiri prometne nesreče z gmotno škodo, pet kršitev javnega reda in miru ter štiri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete smo v Murski Soboti obravnavali tatvino goriva iz tovornega avtomobila, v Murski Soboti zatajitev in poškodovanje tuje stvari. Radgonski policisti so zaradi nasilja v družini obravnavali moškega in mu odvzeli prostost. V Pincah je bil odkrit bankovec za 50 evrov, za katerega se sumi da je ponarejen. Na Ptujski cesti so štirje osumljeni moški v gostinskem lokalu naročili hrano in jo brez plačila skupaj s priborom odnesli iz gostilne ter se z avtomobilom odpeljali. Policisti so osumljence takoj storitvi kaznivega dejanja prijeli in jim predmete zasegli. Okrog 20. ure je moški v Gornji Radgoni v trgovini izvršil tatvino artiklov. Po izvršenem dejanju je pobegnil in pri mostu skočil v reko Muro. Takoj je stekla reševalna akcija. Moški je potem pri stadionu prišel iz vode in bil s strani policistov prijet. Zoper njega sledi kazenska ovadba.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in štirikrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju Ljutomera.