Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, pet kaznivih dejanj, šest kršitev javnega reda in miru, nesrečo pri delu, šest primerov povoženja divjadi in štiri primere poškodovanja vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so ljutomerski in lendavski policisti obravnavali poškodovanje tuje stvari, radgonski goljufijo preko spleta, soboški tatvino ogledal z osebnega avtomobila in petrovski policisti tatvino denarnice.

Javni red in mir je bil kršen štirikrat v zasebnih prostorih in dvakrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Iz UKC Maribor smo bili obveščeni, da je pri njih iskal zdravniško pomoč delavec, ki si je med delom poškodoval prst. Lendavski policisti so ugotovili, da je stružnica delavcu zaradi nepazljivosti stisnila palec desne roke in mu ga zlomila. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je tuja krivda izključena.

Danes med 08. in 14. uro bodo policisti izvajali vaje v streljanju na strelišču v Mačkovcih. Zadrževanje na in ob strelišču je v tem času lahko nevarno.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali čez dan na območju PP Murska Sobota.