Preteklih 24

Pretekli petek so pomurski policisti obravnavali tri prometne nesreče v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, dve kršitvi javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil, pridržali dve osebi, štiri primere povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

Na področju kriminalitete so ljutomerski policisti obravnavali tatvino iz gospodarskega poslopja, in dva vloma v hišo. Murskosoboški policisti so obravnavali kaznivo dejanje Neplačevanje preživnine in zasegli pet bankovcev za 50 EVR za katere se sumi, da so ponarejeni. Petrovski policisti pa so obravnavali Neomogočanje stika z otrokom.

Javni red in mir je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelja, ki sta pod vplivom alkohola na javnem kraju nadaljevala s kršitvijo sta bila pridržana. Prav tako je bil enemu zasežen osebni avtomobil, ker za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Na Cankovi je bil zaustavljen voznik osebnega avtomobila. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja za vožnjo osebnega avtomobila. Zaradi tega mu je bil avtomobil zasežen.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.