Preteklih 24

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč, v katerih se je ena oseba lahko telesno poškodovala, šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, nesrečo pri delu, zasegli osebni avtomobil, dva primera povoženja divjadi in dve poškodbi vozil na parkirnem prostoru.

Ob 15.10 je izven naselja Lipovci voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v prednji levi del traktorja, ki se je ob trčenju prevrnil na bok. V nesreči se je voznik traktorja lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so obravnavali štiri tatvine, zasegli bankovec za 50 EVR, za katerega se sumi, da je ponarejen in kaznivo dejanja Zalezovanja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

V enem izmed podjetij v Odrancih je prišlo do delovne nesreče. Delavec je med popravilom stroja zaradi nepazljivosti z roko segel v območje delovanja stroja v času, ko se še stroj ni do konca zaustavil. Pri tem si je poškodoval sredinec leve roke. Gre za lahko telesno poškodbo. Tuja krivda je izključena.

V času od 5. do 11. februarja poteka nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Zaradi tega pešce opozarjamo, da upoštevajo cestnoprometna pravila in uporabljajo prometne površine namenjene hoji pešcev, v nočnem času pa obvezno uporabljajo odsevna telesa za večjo vidnost oziroma svetilko, ki oddaja belo svetlobo.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali čez dan na območju PP Gornja Radgona in Murska Sobota.