Preteklih 24

Pretekli četrtek so pomurski policisti obravnavali dve prometni nesreči, kjer se je ena oseba lahko telesno poškodovala, sedem kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter pet primerov povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so lendavski policisti obravnavali tatvino denarnice iz garderobe ter poškodovanje pnevmatike. Radgonski policisti so obravnavali moškega, ki je bil prijet pri tatvini prodajnih artiklov v trgovini in tatvino goriva iz rezervoarja tovornega vozila, soboški so obravnavali tatvino denarnice v trgovini, petrovski pa kaznivo dejanje Grožnje. Ob 01.44 smo bili s starni delavke bencinskega servisa v Murski Soboti obveščeni, da je neznani moški zamaskiran vstopil v prodajalno in od trgovk zahteval denar. Grožnjo je podkrepil z manjšo sekiro, ki jo je imel pri sebi. Neznanec je pobral denar iz blagajn ter kraj zapustil. Za neznancem intenzivno zbiramo obvestila v smeri njegovega odkritja.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnih prostorih in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se po intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Ljutomer.