Preteklih 24

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali pet prometnih nesreč. V dveh sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani. V ostalih treh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih šest kaznivih dejanj, štiri kršitve javnega reda in požar.

S področja kriminalitete so soboški policisti obravnavali tatvino ženske denarnice z denarjem in osebnimi dokumenti. V Radencih je neznanec iz kolesarnice stanovanjskega bloka ukradel žensko gorsko kolo znamke RIXE. Na banki v Murski Soboti je bil odkrit ponarejen bankovec za 5 EUR. Obravnavana so bila še tri kazniva dejanja poškodovanja tuje stvari.

Ob 15.54 uri smo bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Dolgi vasi. Zgorelo je ostrešje stanovanjske hiše. Po prvih ugotovitvah je prišlo do požara zaradi napake na električni napeljavi. Nastalo je za okoli 10.000 EUR škode.

Javni red je bil kršen 3-krat v zasebnih prostorih in 1-krat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervencijah policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes čez dan na območju celotne policijske uprave.